Zuzana Jakubičková Bowling

PokecKuKolu 4n:)

Po štvrtom kole nadstavby sme v A skupine svedkami zaujímavého úkazu. Poradie v tabuľke je presne totožné s poradím po základnej časti. Zároveň, po tomto kole už nemá 0 v kolónke výhier žiadne družstvo .

Bez porážky veselo kráčajú ďalej vedno spolu KRÁTKY PROCES s CIBAK TEAM-om. V B skupine neprehrala zatiaľ taktiež dvojica tímov. BACIGALA TEAM si drží famóznu výkonnosť každé kolo. OTC, hoci si dovolilo menší výsledkový hazard, napokon zdolalo posledný tím tabuľky. Naopak HRBATA s HKM sú jedinými celkami, ktoré v nadstavbe ešte nebodovali . V 4. kole nadstavby sme rekord nezaznamenali. No zaujal opäť výkon až 24 trojstovkárov a ďalší tisícbodový súčet mužstva KRÁTKY PROCES v šlágri kola proti BMW INVEST-u.

B-skupina

OTC si malo po predchádzajúcich skvelých výkonoch hráčov HRBATA doslova vychutnať. No počas zápasu im poriadne tŕplo v krku. Forma zostala na míle vzdialená. Konečný výsledok bol však pre OTC milostivý, HRBATA prehrala nešťastne o 13 kolov . V zápase možno vyzdvihnúť akurát Ivetu Ághovú, ktorá nazbierala 294 bodov.

V druhom zápase sa REAL-u vrátilo požičané z úvodu nadstavby. Hráči LAKY TEAM-u prišli na zápas len vo dvojici a tak priemerný výkon 793 kolov REAL-u stačil na zisk dôležitých dvoch bodov v tabuľke. Samozrejme, hráčom zápasu nebol nikto iný, než Erik Rácik so súčtom 324.

NEPOČUJÚCI TEAM v zápase proti B-TEAM-u sklamal . Boli sme už od jeho hráčov za posledné kolá zvyknutí na vyššie súčty. B-TEAM využil herný výpadok súpera a zvíťazil solídnym súčtom 916 o 120 bodov. Z víťazného celku boli najlepšími Martina Šnajdarová s 322 bodmi a Ivan Barek s 301 bodmi . B-TEAM po úvodnej prehre ťahá šnúru troch víťazstiev, NEPOČUJÚCI TEAM zatiaľ zostáva len s dvomi bodmi v tabuľke.

Hráči SOROŠ-u mohli v zápase s BACIGALA TEAM-om len ťažko niečo uhrať. BACIGALA valcuje súperov hlava nehlava a nič iné ako víťazstvá neberie. Bolo tomu tak aj v tomto zápase, keď celá trojica hráčov nahádzala cez tristo . O konečný tímový súčet 948 sa podelili nasledovne: Maroš Uhrák – 319, Dano Čulák – 325, Peter Moravčík – 304 bodov. BACIGALA presvedčivo triumfovala rozdielom 137 kolov a drží sa na prvom mieste v skupine . Zatiaľ prekvapivo len dvojbodový SOROŠ jej môže toto postavenie závidieť v úctyhodnej tabuľkovej vzdialenosti.

V súboji THE GALES – HKM bol jediným svetlým zjavom výkon Michala Šišana, ktorý vyprodukoval 336 bodov a pomohol tak výrazne THE GALES-u k víťazstvu nad neuveriteľne sa trápiacimi hráčmi HKM, ktorí celkovo nazbierali len 661 zápasových bodov .

A-skupina

POSTAVIČKY sa v dueli s HALIGANDOU konečne dočkali prvých nadstavbových bodov. POSTAVIČKY výkon stupňovali, v druhej runde už boli dokonca neudržateľní. Aj keď jediným trojstovkárom bol z ich radov len Miloš Kvasňovský (322), nesklamala ani dvojka Brano Legerský a Miška Kožíková . Spoločný tímový súčet 910 im snáď bude povzbudením do ďalších náročných bojov. Veď už na ďalšie kolo majú pripravené veľké sústo v podobe CIBAK TEAM-u. Za HALIGANDU, ktorá tento zápas prehrala rozdielom 75 kolov vynikol Ivan Liso s výkonom 303 bodov.

Z@VINÁČ živil nádeje na úspech s CIBAK TEAM-om do polovičky zápasu, kedy prehrával rozdielom nepatrných 22 kolov. Potom sa však mašinéria cibáčikovcov rozbehla na plné obrátky a favorit zvíťazil presvedčivo o 117 kolov. Bowlingový ošiaľ už dlhšiu dobu prežíva Vlado Halás, ktorý aj teraz zhodil 334 kolov . Ešte o pár kolkov navyše pridal aj Pavol Tkáč (346) , ktorý dokonca patrí do prvej trojice najlepších hráčov nadstavby. Za Z@VINÁČ výdatne napredoval len Timotej Černý so súčtom 324 a to na ašpiranta na titul, ktorý dohromady nazbieral 971 bodov, nemohlo stačiť .

DEICIDE nemal v pondelok svoj deň, resp. svoj deň nemali Rácikovci. ŠTAMGASTI to náležite využili, prekvapenie na ich úkor nedopustili a zvíťazili o 137 bodov . Neudržateľní boli Králičovci. Monika si pripísala skvelých 338 bodov, Milan dokonca 343 zvalených kolov . U DEICIDE príjemne prekvapil Jozef Sládečka, ktorý sa vôbec prvý krát v tomto ročníku preniesol cez tristo bodovú hranicu so súčtom 303 . ŠTAMGASTI sa po tomto víťazstve dostali na bronzovú priečku a budú sa ju snažiť ubrániť aj budúce kolo, kedy narazia v dôležitom zápase o medailové umiestnenie na KRÁTKY PROCES, ktorý sa im bude snažiť vrátiť porážku zo základnej časti.

Hráči BMW INVEST-u nemali nikdy na KRÁTKY PROCES dostatok šťastia, či pohody. V histórii MBL prehrali všetky 3 vzájomné zápasy a pokúšali sa túto smolu odkliať na štvrtý pokus. Opäť bezúspešne . Povestné splity ich v zápase sprevádzali v porovnaní so súperom zas o čosi viac . Vynikajúci bowling sa hral najmä v druhej runde, kedy obaja súperi hrali na doraz a výsledok 492:521 nepotrebuje zvlášť komentár. Kanárici to skrátka na BMW INVEST vedia, dokopy nahádzali súčet rovných 1000 bodov a zdupľovali tak svoje tohto sezónne maximum. Nad BMW INVEST-om vyhrali o 71 kolov a udelili mu tak prvú porážku v nadstavbe, ktorá ich odsunula až na štvrté miesto v tabuľke . Celá trojica spokojných víťazov prešla bránami trojstovky. Miro Halás nahádzal 343 bodov, Zdeno Šefraník ešte pridal o kôl navyše a Katka Šefraníková zhodila 313 kolov. U BMW INVEST-u sa takýto výkon podaril len dvom hráčom, Jožko Kuča vyprodukoval 337 bodov a Ervín Soják pridal 307 bodov. KRÁTKY PROCES si tak naďalej drží vedúcu pozíciu a veľmi ju chce potvrdiť aj proti nemenej zdatnému súperovi už o týždeň. ŠTAMGASTI budú tuhý oriešok , ktorý si navyše už ďalšie zaváhanie nemôže dovoliť.

Hráči BOWLINGRIDERS konečne zabrali. Po troch prehrách si veľmi chceli pripísať prvé víťazstvo. Proti SUGO TEAM-u sa im to aj veľkolepo podarilo . Všetci traja bowlingrideri zhodili cez tristo kolov, pričom po dlhočiznom čase nebol v ich radoch najlepší Tibor Halás, ktorý nazbieral 304 bodov . Predbehla ho vynikajúcim spôsobom hádžuca Monika Uhlárová so súčtom 333 . No nezaháľala ani Bibiána Halásová, ktorá zvalila 305 kolov. Proti takýmto číslam členky SUGO TEAM-u boli bezmocné . Len jediná z nich –Anka Hrnčárová bojovala ako tigrica. Ale jej vynikajúcich 345 bodov zostalo bez odozvy . Stačilo to však aspoň na titul hráčky kola! SUGO prehralo rozdielom 112 kolov a tabuľka na spodku sa výrazne zamotala. Až 6 tímov ma totiž po 2 body.

Spolu s Vami sa už teším na ďalšie kolo…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM