Rastislav Búgel Bowling

PokecKuKolu 15

V 15. kole MBL vynikol výkon šiestich tímov, ktoré prevalcovali hranicu 900 bodov. Tak ako sa darilo tímom, logicky sa muselo dariť aj jednotlivcom.

Až 19 hráčov dokázalo nahádzať súčet cez 300. Štatistiky prepisoval svojou účasťou v zápase pre prebiehajúci ročník MBL aj hráč pod poradovým číslom 102, bol ním Peter Drimaj z OTC.

Ako prví sa proti sebe postavili Z@VINÁČ a SUGO TEAM. V prvej runde vyčnieval výkon Ivana Suchánka a aj preto šiel SUGO TEAM do polčasového vedenia o 5 kolov . V druhej časti sa už Ivanovi tak nedarilo a zápas sa začal otáčať. Timotej Černý zo Z@VINÁČ-u bol opäť raz hviezdou zápasu a stabilnými hodmi doviedol Z@VINÁČ k víťazstvu o nepatrných 27 bodov. SUGO sa touto prehrou drží na umiestnení v prvej desiatke už len s vypätím posledných síl . Z@VINÁČ si víťazstvom zabezpečil istú miestenku v lepšej nadstavbovej skupine.

DEICIDE hrá každé kolo s nožom na krku a možno práve tento stimul im dopomáha k víťazstvám. Aj keď aj triumf proti SOROŠ-u bol skôr zápasom o psychike. Vyhrať museli oba tímy . Hráči SOROŠ-u však nevystúpili zo svojho minulotýždňového tieňa. Prehra o 61 kolov nie je až tak nevýrazná a dáva šancu aj iným družstvám útočiacich v tichosti na prvú desiatku zo závetria. Za víťazov najlepšie nahádzal Andrej Rácik, dokonca tak dobre, že 303 bodov sa stalo jeho osobným maximom. DEICIDE mohutným finišom a po výhrach v piatich zápasoch v rade už má všetko vo svojich rukách . Vo zvyšných štyroch zápasoch potrebuje vyhrať už len 2 duely. Proti BMW INVEST-u a ŠTAMGAST-om to bude ťažšie. Schodnejší sa zdá byť už budúci súper z B-TEAM-u a neskôr hráči REAL-u. SOROŠ to má náročnejšie. Potrebuje ešte 3 skalpy a to BACIGALY, B-TEAM-u a REAL-u.

Strhujúceho divadla sme sa dočkali v zápase POSTAVIČKY – LAKY TEAM. Svoj deň mal Miloš Kvasňovský, ktorý sa úplne zaslúžene stal so súčtom 382 bodov hráčom kola . POSTAVIČKY hlavne vďaka nemu zápas zvládli podľa prognóz víťazstvom, no po polčasovom náskoku o 98 kolov sa nestíhali čudovať čo im hráči LAKY TEAM-u začínajú vyvádzať. LAKY TEAM v druhom dejstve nahádzal 503 () bodov a konečný rozdiel tak stiahol na 56 kolov. Oba tímy si v tomto zápase urobili svoje maximálne tohtoročné súčty. LAKY TEAM aj keď prehral, prekonal deväťsto bodov vôbec prvý raz počas jeho pôsobenia v MBL. Dopomohli mu k tomu najmä dvaja tristovkári – Jozef Libant (301) a Jozef Trnený (330). LAKY TEAM vďaka tejto prehre klesol na 13. miesto a k postupu do finálovej desiatky potrebuje menší zázrak, vyhrať všetky zvyšné zápasy… Postupne ho čaká OTC,HALIGANDA, SUGO TEAM a nakoniec Z@VINÁČ. Pri výkone aký podali „lakynovci“ proti POSTAVIČK-ám to nemusí byť rozhodne beznádejné. POSTAVIČKY si týmto víťazstvom už vysnený cieľ splnili.

HKM nastúpil na zápas proti Krátkemu Procesu povzbudený minulotýždňovým víťazstvom a jeho hráči nezahrali ani tentoraz najhoršie. Na KRÁTKY PROCES to však nestačilo. Favorit od úvodu stupňoval náskok a napokon vyhral rozdielom 240 kolov, pričom ich súčet sa vyšplhal na číslo 969. Najlepším „kanárikom“ sa stal Miro Halás, ktorý si vytvoril osobák s 363 bodmi . Zdeno Šefraník prekonal 300 bodovú hranicu o 15 kolov a Vladovi Kozačenkovi pre zmenu k tristovke chýbalo len 9 kolov. KRÁTKY PROCES tak pokračuje v utešenej sérii 900 bodových zápisov v zápase. Už ich má na konte 6.

Ani OTC to proti CIBAK TEAM-u nemalo jednoduché. Prvé mužstvo aktuálnej tabuľky viedlo v polovici zápasu o 151 bodov aby napokon zvíťazilo rozdielom 203 bodov. O celkový súčet cibačíkovcov 925 sa postaral najmä Pavol Tkáč s 329 bodmi a Danka Wesolowská s výkonom 315 bodov, ktorá sa zároveň stala hráčkou kola . Na strane OTC milo prekvapila Janka Káčerová, ktorá si výrazne vylepšila osobné maximum na cifru 296 . CIBAK TEAM tak naďalej dominuje na čele tabuľky a už len 4 zápasy ho delia od celkového triumfu v základnej časti. Do konca však okrem HKM narazí na KRÁTKY PROCES, BOWLINGRIDERS, či POSTAVIČKY a tak hráčov CIBAK TEAM-u čaká ešte tuhý boj.

Jedno z dvoch prekvapení večera nám ponúkol zápas B-TEAM vs. THE GALES. Nie ani tak výsledkom a víťazstvom THE GALES-u, ale skôr spôsobom akým sa o toto víťazstvo hráči THE GALES pričinili. Ich zápasový sumárny súčet narástol na 972 bodov, čím si ako ďalšie družstvo v poradí vylepšilo tímový rekord . Viditeľne THE GALES ešte boj o účasť v TOP 10 nezabalil a týmto výkonom chalani výrazne poodhalili ich možný potenciál. Veď k rekordu MBL im ako tímu chýbalo len 12 kolov (). Všetci traja hráči THE GALES nahádzali cez 300 bodov. Martin Ulík –316 b, Miroslav Reho-310 b a Michal Šišan –346. Hráči B-TEAM-u už také šťastie nemali. Najlepšia z nich Martina Šnajdarová nahrala 294 bodov. B-TEAM tak prehral vysokým rozdielom o 110 kolov.

Zápas BMW INVEST – REAL mal jasného favorita. Hráči BMW INVEST-u papierové predpoklady aj naplnili a zvíťazili rozdielom 170 bodov. Pritom jedinému z ich radov stačilo preliezť cez 300 bodov, konkrétne Ferovi Skalickému so súčtom 342. Ako sa neskôr ukázalo, toto víťazstvo BMW INVEST posunulo na 3. priečku MBL. Za REAL bol tento krát najlepším hráčom zápasu ich najmladší člen a to Andrej Korman s 269 bodmi.

Súboj HRBATA – NEPOČUJÚCI TEAM sľuboval vyrovnaný duel. HRBATA by sa v prípade výhry mohla ešte teoreticky odlepiť zo dna tabuľky. Žiaľ pre nich sa tak nestalo a prehra o 35 kolov im tak s takmer 100 percentnou istotou zabezpečila posledné miesto po základnej časti . Postaral sa o to najmä Dušan Kollár so súčtom 308.

HALIGANDA pred týždňom zápas vypustila. Čakalo sa, že v tomto kole sa nám predvedie v inom svetle. Z časti sa to proti ich ďalšiemu súperovi – BOWLINGRIDERS potvrdilo. Paradoxne sklamal v tomto zápase ich najlepší hráč. Ľubomír Štefek dokázal nahádzať najmenej za jeho doterajších odohraných 12 kôl . A práve jeho body v konečnom zúčtovaní chýbali. Nepomohol pre zmenu ani osobák, ktorý si na 318 bodov navýšil Ivan Liso. O všetkom podstatnom rozhodol ako zvyčajne Tibor Halás s výkonom 345 bodov a hráči BOWLINGRIDERS zvíťazili o 65 kolov . HALIGANDU strata bodov ani tak mrzieť nemusí. Takmer s určitosťou sa už dá predpovedať, že postup do finálovej desiatky jej neunikne . BOWLINGRIDERS týmto víťazstvom významne odrazili útok súperov na ich momentálne piatu pozíciu. A zdá sa, že horšie ako piaty už tento celok po základnej časti ani nebude.

No a na záver prišlo na rad najväčšie prekvapenie kola . ŠTAMGASTI natrafili na hráčov BACIGALA TEAM-u, ktorí v posledných týždňoch hrajú viditeľne bez zábran. Prvú fáza hry ŠTAMGASTI nezvládli, neuveriteľným spôsobom vybuchol najmä Dušan Genov, ktorý nezhodil ani len 100 kolov . A to bola voda na mlyn pre BACIGALU, ktorá si vytvorila sľubný polčasový náskok 56 kolov. ŠTAMGASTI po výmene dráh ožili, menej od prvej rundy už nenahádzal žiaden z nich. Náskok začali ukrajovať a v posledných hodoch mali víťazstvo na dosah, no sklamala ich dorážka. BACIGALA tak s vypätím posledných síl ubránila náskok a tešila sa z nečakaného víťazstva o 2 koly . U ŠTAMGAST-ov mal najvyšší súčet Milan Králič s 321 bodmi, u víťaza Maroš Uhrák, ktorý zhodil 325 kolov. Nečakané dva body hráčom nováčika dokonca dávajú, aj keď len nepatrnú nádej na celkové umiestnenie v lepšej polovici tabuľky, nakoľko majú najvyšší priemer dosiahnutých bodov na zápas . Avšak, šanca tu je iba ak BACIGALA zvíťazí vo všetkých zvyšných štyroch zápasoch, konkrétne s hráčmi SOROŠ-u, HRBATA, NEPOČUJÚCEHO TEAM-u a THE GALES-u. Bude zaujímavé sledovať ako to napokon dopadne.

Pri pohľade na posledné výsledky je zrejmé, že veľa tímov stráca dych, naopak sú tímy, ktoré ku koncu základnej časti začínajú finišovať naplno. Do bitky o zvyšné 2 miestenky v prvej desiatke je stále reálne zapojených až 6 tímov. Zámerne som pri jednotlivých zápasoch pripomenul ďalšie vylosovanie zápasov týchto adeptov na finálovú nadstavbu. O všetkom však napokon rozhodne momentálna forma a povestné šťastie na dráhach. Výkonnostné rozdiely sú ozaj nepatrné. Taktiež CIBAK TEAM bude mať čo robiť, aby zotrval na prvej priečke. Minimálne dvaja jeho prenasledovatelia čakajú na jeho prípadné zaváhanie. Emócie pri zdravej súťaživosti tak budú určite v zápasoch len a len stúpať.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM