Rôzne

Pohľad, ktorý stojí za to: Výhľad na Hlohovec z výšky kostolnej veže, FOTO

Chcete si spríjemniť predvianočný zhon? Pohľad na Hlohovec z výšky kostolnej veže je tým pravým zážitkom. Neveríte? Sledujte FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad, ktorý stojí za to: Výhľad na Hlohovec z výšky kostolnej veže, FOTO
18
Galéria

Chcete sa nadýchať sviatočnej atmosféry a prezrieť si Hlohovec odetý do vianočného šatu z vtáčej perspektívy? Výstup na vyhliadku veže kostola je určite tým pravým miestom.

Pokiaľ sa chystáte na vežu, v prvom rade sa pripravte na zdolanie 153 schodov a na prevýšenie 27 metrov. Pri výstupe na vyhliadku veže kostola budete prechádzať najskôr cez drevené vretenovité schodisko z 18. storočia. Na jeho konci pokračuje chodník nízkym otvorom cez stenu do samotnej veže.

Pravotočivým schodiskom pokračuje trasa ku gotickým oknám prvého podlažia. Na ľavej strane je umiestnená podesta s hodinovým strojom z 20. storočia.

Na ďalšom podlaží vedie chodník popod kostolné zvony, odkiaľ sa prudkým pravotočivým schodiskom spája s podlažím pod ochodzou. Krátkym dreveným schodiskom sa dostanete k vstupu na vyhliadku a do malej obslužnej miestnosti, ktorá bola vybudovaná v roku 1932 tunajším dobrovoľným hasičským zborom.

V tejto miestnosti je dnes inštalovaná expozícia historických vyobrazení Hlohovca. Ak ste si doteraz nenašli čas, môžete si výstup a výhľad pozrieť v našej fotogalérii.

OBRAZOM: Takýto pohľad sa vám naskytne z výšky veže kostola v Hlohovci
18
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM