Zuzana Jakubičková Krimi

Podozrivý biznis: Predajú Zentivu pod cenu?

Akcionári sa búria! Spoločnosť Zentiva, ktorej korene siahajú až do 15. storočia, sa má predať pod cenu. SanofiAventis, ktorý je väčšinovým vlastníkom spoločnosti, však informácie ohľadom predaja zahmlieva, aj keď predaj sa už rozbehol.

Bývalej Slovakofarme hrozí kolaps. Podľa informácii z trhu aj z vnútra firmy sa má predať hlboko pod reálnu cenu. Podľa menšinových akcionárov dostala mandát na predaj hlohoveckej firmy spoločnosť PharmaVenturesLtd, predaj je vo finálnej fáze.

Akcionári naznačili, že takýto predaj je v rozpore so stratégiou spoločnosti a pripravujú opatrenia, ktoré zabránia realizácii nevýhodného vypredania majetku Zentivy. Kontaktovali už aj spomenutú spoločnosť PharmaVenturesLtd s upozornením, aby pri predaji zohľadňovali záujmy celej firmy, čiže aj všetkých akcionárov.

Martin Kluch, právny zástupca akcionárov, nedostal od firmy žiadne jasné odpovede. Kluch poznamenal, že predstavenstvo nevedelo v tejto súvislosti vysvetliť tlačovú správu firmy z októbra 2011, ktorá avizuje zámery predať Zentivu Hlohovec.

[blockquote]„Predaj majetku/aktív Zentiva, a. s., ak k nemu dôjde, by mal byť uskutočnený tak, aby Zentiva, a. s., z jeho predaja dosiahla maximálny zisk. Podľa slovenských, ako aj európskych zákonov je jednou zo základných povinností členov predstavenstva v prvom rade ochrana záujmov spoločnosti a až potom ochrana záujmov akcionárov, a to navyše všetkých akcionárov bez rozdielu," uviedol právny zástupca Kluch.[/blockquote]

hlohovec24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM