Rastislav Búgel Rôzne

Počas uplynulého víkendu zaznamenali hasiči 26 udalostí

V Trnavskom samosprávnom kraji zaznamenali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v dňoch 31. decembra a 1. januára celkom 26 udalostí.

K požiarom uskutočnili 19 výjazdov, štyrikrát zasahovali pri technických zásahoch a tri výjazdy realizovali k dopravným nehodám. Pri týchto udalostiach sa zranili dve osoby, obe pri dopravných nehodách. Hasiči zachránili tri osoby, z toho dve pri dopravných nehodách a jednu pri technických zásahoch. Informoval TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Ivan Peťko.
„Priame škody sme vyčíslili vo výške 12.310 eur a uchránené hodnoty vo výške 35.720 eur. Najväčšie škody, ale aj uchránené hodnoty boli v okrese Dunajská Streda. Najviac zásahov počas Silvestra a prvého dňa roku, spolu osem, uskutočnili príslušníci HaZZ v okrese Dunajská Streda, sedem v okrese Trnava, po tri zásahy v okrese Senica a v okrese Hlohovec. Dvakrát zasahovali príslušníci HaZZ v okresoch Galanta a Skalica. Jeden zásah realizovali hasiči v okrese Piešťany,“ priblížil hovorca s tým, že počas uplynulého víkendu osem výjazdov uskutočnili k požiarom kontajnerov na odpadky, štyri zásahy na uhasenie požiarov na budovách a objektoch, dva zásahy pri požiaroch, ktoré sa vyskytli na dopravných prostriedkoch cestnej dopravy. Dva výjazdy absolvovali k uhaseniu požiarov na skládke odpadov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM