Erik Bojničan Rôzne

Po originálne darčeky netreba chodiť ďaleko: 5 TIPOV na výrobky z regiónu, ktoré potešia každého!

Štedrý deň je každý dňom bližšie. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí zháňajú darčeky pre blízkych v šibeničnom termíne, máme pre vás niekoľko tipov. A nie hocijakých! Stavte na lokálpatriotské vianočné prekvapenia :)

Ilustračný obrázok k článku Po originálne darčeky netreba chodiť ďaleko: 5 TIPOV na výrobky z regiónu, ktoré potešia každého!
Zdroj: TASR

Darčeky majú byť v prvom rade radosti, neraz sa ale stávajú i starosťami. Pozháňať v návale pracovných povinností včas darčeky pre celú rodinu a všetkých blízkych býva niekedy nadľudský výkon. Stať sa skutočne originálnym Ježiškom pritom vôbec nemusí byť zložité. Skúste tento rok zabudnúť na ponožky a staviť na drobnosti, ktoré nesú punc nášho regiónu.

Recepty zo starého Hlohovca

Osvedčené recepty starých hlohoveckých gazdiniek určite nikdy nesklamú ani náročného milovníka dobrého jedla. Ako originálny darček môžete v dvoch publikáciách nájsť nespočetne veľa receptov práve z nášho mesta. Prvá z kníh s názvom Z kuchyne starého Fraštáku opisuje tradičné jedlá rozdelené podľa ročných období a druhá s názvom Neznáme chute a vône hlohoveckej kuchyne je zameraná na recepty tých, ktorí sa do Hlohovca prisťahovali a nejakým spôsobom ovplyvnili jeho kultúru, ale aj kuchyňu.

Výnimočné víno

Dobré víno či sladučký mušt patrí medzi darčeky, ktoré určite nič nepokazia, hlavne ak je priamo z nášho mesta. Koncept vinárstva je postavený na tradícii názvu značky vína Chateau Freistadt a dopestovaného hrozna z Hlohoveckého rajónu v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Z 11 najkvalit­nejších odrôd bieleho hrozna a 7 odrôd modrého hrozna, pripravili úžasné biele, červené a jedno ružové vínko. Mimoriadne, vinárstvo Chateau Freistadt, prinieslo vínne mušty zo 100% hroznovej šťavy, ktoré samozrejme pre svoj prírodný pôvod obsahujú množstvo vitamínov a antioxidanty. Tri odrody a to Sauvignon, Pálava a Cabernet Sauvignon sú vhodné nielen pre gurmánov, ale i deti a tehotné ženy.

Darčeky kuté ohňom a železom

Originálne kovové výrobky, na ktorých je vidieť poctivú prácu možno nenájdete tak ľahko. Ale práve v Hlohovci sa však môžeme pochváliť kováčstvom, ktoré presne takéto ponúka! Hefaistos z nášho mesta ponúka zaujímavé premety, ktoré zaručene potešia aj náročných. Originálne svietniky, držiaky na poháre, pracky na opasok, rôzne stojany a iné sa budú pod stromčekom zaručene vynímať. A páni, teraz zbystrite pozornosť. Ak by ste svojej milovanej chceli vyjadriť lásku netradičným spôsobom, môžete jej podarovať ružu, ktorá jej vydrží večne! Takou je napríklad tá, ktorá sa dražila počas akcie Vianoce na zámku z dielne Kováčstva Hefaistos.

Keď pivo, tak z Hlohovca

Vychutnajte si po rokoch svoje obľúbené pivo podľa tradičnej receptúry vyrobené pod dohľadom sládka z pivovaru Hlohovec. Pri znovu obnovení výroby výroby Hlohoveckého piva sa podarilo skĺbiť stáročnú výrobu piva klasickou dvojrmutovou metódou s vystieraním scedzovaním a varením v medených nádobách. Klasické výrobné postupy s modernou technológiou kontroly kvasenia v otvorených kadiach a dlhodobé ležanie v pivnici umožnili pre vás urobiť Hlohovecký ležiak 12 % svetlý. Takýto darček určite poteší každého zástupcu mužského pohlavia.

Spod šikovných rúk Hlohovčaniek

A na záver prinášame tip, ako potešiť zástupkyne nežnejšieho pohlavia. Vecičky z Hlohovca, ktoré vznikajú v Tvorivej dielničke u Moniky a Lenky budú určite tým pravým vašu drahú polovičku. Pod šikovnými rukami mladých Hlohovčaniek vzniká množstvo najrôznejších vecičiek, od čeleniek, šiat, kabeliek, sukieň, tričiek, náušníc a podobne. Páni, napadá vás lepší spôsob ako potešiť manželku, než tak, že jej dáte niečo čo nebude mať žiadna iná na svete?

Foto: ilustračné

TIPY na výrobky z regiónu, ktoré potešia každého Hlohovčana!
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM