Erik Bojničan Správy

Parkovisko na Podzámskej je otvorené: Mesto má s touto lokalitou aj ďalšie plány

Na Podzámskej ulici vyrástlo nové parkovisko, ktoré je už sprístupnené verejnosti. Mesto má s touto lokalitou ešte ďalšie plány. Pozrite aké.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko na Podzámskej je otvorené: Mesto má s touto lokalitou aj ďalšie plány
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec informovalo o tom, že nové parkovacie plochy na Podzámskej ulici sú po kolaudácii od 1. júla k dispozícii občanom. 34 parkovacích miest vybudovalo mesto Hlohovec podľa radnice za 53 237 eur.

„Zhotoviteľom stavby bola firma INVEX spol. s r.o., ktorá parkovisko vybudovala za necelé dva mesiace. Nová parkovacia plocha je zložená z príjazdovej komunikácie a plôch pre odstavovanie osobných automobilov s kolmým radením,“ informuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Komunikácia má podľa mesta šírku 5,5m, čo umožňuje vjazd a výjazd z parkovacieho státia a tiež obojstrannú premávku vozidiel.

Ako ďalej informuje mesto, súčasťou stavby je aj chodník, ktorý spája parkovisko a chodník smerom k Závaliu, odvodnenie a osvetlenie, pričom revitalizovaná bola tiež priľahlá zelená plocha a pribudlo päť nových stromov a na jeseň mesto plánujeme doplniť v tejto oblasti ďalšiu vzrastlú zeleň.

„Zámerom mesta je plnohodnotne využiť aj betónovú plochu okolo priľahlého klubu. Po vyasfaltovaní tohto priestoru v druhej polovici roka by malo v danej zóne pribudnúť ďalších 10 až 15 parkovacích miest,“ dodala Hrinková Siebenstichová.

Čítajte tiež:

Na Nitrianskej má vyrásť nové parkovisko: TAKTO má vyzerať po dokončení

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM