Zuzana Jakubičková Rôzne

Pacienti na autách: Pripravte si peňaženky

Nový parkovací systém má sprístupniť 80 parkovacích miest pre pacientov. Fixné miesta budú vyhradené pre lekárov a zdravotnícky personál.

V minulosti dochádzalo v areáli nemocnice ku kolíziám a ohrozovaniu pacientov a chodcov vodičmi. Veľkým problémom bolo nerešpektovanie dopravnej značky Zákaz vjazdu.

Nemocnica s poliklinikou preto pristúpila na radikálne riešenie a zaviedla nový parkovací systém, ktorým by sa malo predísť problémom z minulosti. Parkovací systém má sprístupniť 80 miest, pričom lekári a zdravotnícky personál budú mať fixne stanovené miesta.

Celý systém je elektronický, využívajúci personalizované nosiče dát, t. j. karty pre ovládanie rampy. Na parkovisku pribudli aj nové kamery, ktoré majú predísť možným krádežiam a znehodnocovaniu majetku.
Po zavedení nového systému je možné parkovať aj v zadnej časti areálu. V hlavnej časti budovy je umiestnený obslužný automat s kamerou.
Celý systém sa spustí koncom tohto týždňa. Cena za parkovanie bude 50 centov/1 hodina.

Pre návštevníkov, ktorí prídu do nemocnice len na skok, čiže niekoho vyložiť alebo naložiť a nezdržia sa dlhšie ako 15 minút, bude parkovanie zdarma.

Podľa vyjadrení riaditeľa NsP Ing. Štefana Masaryka Koóša sa zavedením nového parkovacieho systému vyrieši nielen priestor na parkovanie, ale zvýši sa aj bezpečnosť klientov.

poliklinika_rampy
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM