Erik Bojničan Rôzne

Ostrieľaná kaderníčka z Hlohovca to prezradila: Tieto účesy a doplnky na plesoch fičia najviac!

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. Aké účesy sú teraz najviac trendy na plese a aké najviac obľubujú Hlohovčanky? Spýtali sme sa priamo odborníčky Anny Čiefovej-Matovičovej, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku Ostrieľaná kaderníčka z Hlohovca to prezradila: Tieto účesy a doplnky na plesoch fičia najviac!
Zdroj: TASR

Hlohovčanka Anička Čiefová-Matovičová sa svojmu kaderníckemu povolaniu venuje už veľa rokov. Za ten čas jej rukami vo vlasovom salóne Witches prešli stovky žien, ale aj mužov, ktorí svoju korunu krásy s dôverou vkladajú do rúk tejto šikovnej odborníčky. Ako nám kaderníčka prezradila, okrem toho, že vlasový stylista musí sledovať módne trendy, musí sa tiež neustále vzdelávať, len tak môže svojim klientkám zabezpečiť bezchybné služby, ale aj starostlivosť.

Jednoduchosť a prirodzenosť

Ako Anička prezradila, heslom tohtoročných plesov je jednoduchosť a prirodzenosť a nezáleží na tom, či má žena krátke alebo dlhé vlasy. „Krásne účesy sa dajú vykúzliť z dlhých aj krátkych vlasov,“ hovorí kaderníčka. „U dlhých vlasov idú do popredia voľne strapaté drdoly, uhladené drdoly, alebo voľne rozpustené natočené vlasy,“ vysvetľuje Anička, podľa ktorej nie každá zákazníčka má dlhé vlasy, čo však vôbec nevadí. „Na krátke účesy sa najviac hodí natočenie, vypnutie jednej strany a tým zvýrazniť určité partie,“ hovorí ďalej Anička, podľa ktorej je jednou z možností aj pohrať sa s vrkočmi.

Podľa odborníčky je základom každého účesu dokonale upravený strih, pri ktorom sa dá s vlasmi vyhrať. „Samozrejme každá kaderníčka musí vedieť typológiu zákazníčky a správne určiť druh účesu,“ dodáva kaderníčka.

Šperky do vlasov

Ak si zákazníčky želajú ozdobu do vlasov doladiť k šatám, vždy sa dá niečo vymyslieť. Ako kaderníčka prezradila, šperky sú v tomto roku in a do módy sa čoraz viac dostávajú rôzne ozdobné čelenky s luxusné šperky.

„Ale šperky musia byť z kovu a kameňov, aby nepôsobili lacno a gýčovo,“ vysvetľuje odborníčka na vlasy, podľa ktorej sú vhodné čelenky robené z luxusných a kvalitných materiálov, ktoré ladia so šatami.

Môže vás zaujímať:

5 rád od ostrieľaných kaderníčok z Hlohovca: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM