Erik Bojničan Kultúra

Október už klope na dvere: Top 10 podujatí v Hlohovci, o ktorých by ste mali vedieť

Hoci leto vystriedala jeseň, ani v októbri nebude núdza o zaujímavé kultúrne podujatia či rôzne akcie v našom meste. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Október už klope na dvere: Top 10 podujatí v Hlohovci, o ktorých by ste mali vedieť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Fraštacký sympaťák

2. októbra od 09:45, Amfiteáter Zámocká záhrada

Všetci milovníci štvornohých chlpáčov sa majú na čo tešiť. Už v nedeľu 2. októbra 2016 sa na Amfiteátri v Zámockej záhrade pod záštitou Slovenskej aliancie ochrancov zvierat uskutoční zaujímavá akcia pri príležitosti medzinárodného dňa zvierat – výstava psov s názvom Fraštacký sympaťák. Prichystaný je aj zaujímavý sprievodný program.

Fraštacký tŕň

Od 7. októbra, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Náladu vám počas jesenných dní v Hlohovci môže zlepšiť výstava prác kresleného humoru Fraštacký tŕň, ktorá bola poslancami zaradená medzi nehmotné pamätihodnosti mesta. Svoje práce do súťaže poslali karikaturisti zo všetkých kútov sveta. Môžete si tak pozrieť kresby domácich a európskych autorov ale aj karikaturistov z Austrálie, Brazílie, Argentíny, Kene či napríklad Číny.

Farmárske trhy

4. október 08:00 – 18:00, Námestie sv. Michala

Populárne Farmátske trhy si budeme môcť užiť aj počas októbra. Námestie sv. Michala opäť navštívia predajcovia s najrôznejšími stánkami plnými všakovakých dobrôt. Čo všetko sa dá na trhu vidieť si môžete pozrieť v článku: Už vám padli do očí? Na trhoch v Hlohovci môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO

Fraštacký trh – jesenná edícia

8. október od 9:00 do 17:00, Park pri Františkánskom kláštore

Počasie spôsobilo, že sa podujatie, ktoré majú mnohí Hlohovčania v obľube muselo presunúť. Na ďalšie pokračovanie Fraštackého trhu, sa môžeme tešiť počas druhej októbrovej soboty. Fraštacký trh je spojením farmárskeho trhu s prezentáciou a predajom tovaru od rôznych predajcov z nášho mesta ale aj širokého.

Jesenné putovanie po vinohradoch

Štart: 8. október o 09:00, Urbánok

Na svoje si počas októbra prídu aj milovníci turistiky. Prvou akciou, na ktorú sa môžu tešiť je Jesenné putovanie po vinohradoch. Jeho cieľom je bližšie zoznámenie s Hlohovecko-Šintavskou vinohradníckou oblasťou, s pestovateľmi hrozna a s producentmi vín tejto oblasti. Nadviazanie na dávnu históriu priateľských pochodov vinohradmi a hajlochmi, spojených s návštevou vyhliadkových bodov na krásy Považia.

Burza detského oblečenia, hračiek a potrieb

8. október od 09:00 do 14:00, Nám. sv. Michala 3 (vo dvore Mestského kultúrneho centra)

Ak máte doma veľa vecí a vecičiek, z ktorých už vaše dieťa vyrástlo alebo nepotrebné hračky, určite zbystrite pozornosť. Predať, kúpiť alebo vymeniť? Toto všetko budete môcť urobiť na tradičnej burze, ktorá sa v októbri uskutoční v Hlohovci. Na svoje si prídu hlavne mamičky so svojimi ratolesťami.

Suchoňovo kvinteto a Matej Arendárik

9. október o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Koncert z cyklu komorných koncertov B-dur. prinesie do nášho mesta zvučné mená z komorného súbor Štátneho komorného orchestra Žilina Suchoňovo kvinteto. Umelci absolvovali aj úspešné turné v Spojených štátoch Amerických, kde uviedli spolu 20 koncertov v 11 štátoch v takých kultúrnych centrách ako napríklad Jackson, Augusta či Atlanta.

Jesenný pochod HP

Štart: 15. október 7:00 – 9:00, Železničná stanica Hlohovec

V októbri sa môžeme tešiť na skutočnú turistickú chuťovku – Jesenný pochod HP. Milovníkov pohybu čaká tradičná trasa z Hlohovca po úpätí Považského Inovca, ktorý je pre mnohých vďaka jesenným farbám práve v tomto období najkrajší. Dĺžka trasy je od 13 do 37 kilometrov.

Vadí – nevadí

16. október 2016 o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

V októbri sa v našom meste môžeme tešiť aj na pravú atmosféru divadla. Tragikomédia v podaní Divadla Dino v hre Františka Reháka Vadí – nevadí Hlohovčanom priblíži osud Paľka Slivku a troch smutných sestier. V Empírovom divadle bude priestor pre smiech, ako aj pre zamyslenie.

Pozorovanie pre verjnosť

21. október o 19:30, Hvezdáreň a planetárium M.R. Štefánika

Pohľad na nočnú oblohu je vždy zaujímavý, no ak máte k dispozícii ešte hvezdárske vybavenie stojí to skutočne za to. Na nočné pozorovanie oblohy pozýva aj v mesiaci október Hvezdáreň a planetárium Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci. Pred samotným pozorovaním je od 18:00 pripravený program pre verejnosť a od 19:30 si záujemcovia môžu pozrieť, čo sa deje vo vesmíre ďalekohľadom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM