Erik Bojničan Kultúra

Oddýchnite si počas víkendu aj vy: Päť akcií, na ktoré radíme si vyraziť

Dva dni voľna sú pred nami a aj počas tohto víkendu si môžete v Hlohovci a okolí vyraziť za podujatiami. Prinášame vám päť z nich, ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si počas víkendu aj vy: Päť akcií, na ktoré radíme si vyraziť
Zdroj: TASR

Pochovávanie basy

Sobota 25. februára od 09:00, Leopoldov

V Leopoldove sa uskutoční zaujímavá akcia, na ktorej môžete naplno prežiť slovenské tradície. Nenechajte si ujsť obľúbené pochovávanie basy v Leopoldove. Nebude chýbať tradičná zabíjačka, súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku, hudba, bezplatná ochutnávka fašiangových šišiek, zabíjačková kapustnica či pravá fašiangová veselica.

Svetový deň sprievodcov

Sobota 25. február od 10:30, Trnava

V neďalekej Trnave si budú môcť návštevníci spestriť sobotné dopoludnie ale aj popoludnie zaujímavou prehliadkou zadarmo. Pôjde o štandardnú prehliadku historického centra Trnavy v trvaní cca 90 minút. Stretnutie je pri mestskej veži o 10:30 a 13:30 hodine. Pôjde sa do katedrály sv. Jana Krstiteľa, na námestie sv. Mikuláša, otvoríme karner (kostnicu) a obchôdzka pri kostole sv. Mikuláša.

Ľudová zábava

Sobota 25. február o 20:00

Na folklórny program sa môžete tešiť v obci Červeník. Fašiangová zábava spojená s pochovávaním basy je na pláne na sobotný večer. Do tanca hrá dychová hudba Verešvaranka a s kultúrnym programom vystúpi DFSK Verešvaran.

Oldies party

Sobota 25. fabruár o 21:00, One club Hlohovec

Láka vás po celom týždni možnosť trocha prevetrať tanečné topánky? Na parkete to budete môcť roztočiť vďaka hudbe z obdobia 70´ – 90´ rokov a hitov milénia. O dobrú náladu sa postará DJ Majky (Fashion Sound).

Tvorivosťou k umeniu

Sobota – Nedeľa – 13.00 – 18.00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Aktuálna výstava v múzeu v Hlohovci je tvorivou cestou od tradičného zobrazovania cez štylizáciu po kritickú reflexiu sveta. Na základe individuálnej sebareflexie je sprostredkované originálne poznanie reality. Tá sa zobrazuje pomocou symbolov, ktoré sú zašifrované na papieri, na plátne, v keramike a v textile. Výstavou sa prezentuje emocionálny svet mladej generácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM