Rastislav Búgel Kultúra

Ocenia víťazov výtvarnej súťaže Prvá pomoc a polícia očami detí

Do projektu Územného spolku Slovenského Červeného kríža (SČK) v Trnave, ktorý pripravil v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru (KR PZ) v rámci prvého ročníka výtvarnej súťaže Prvá pomoc a polícia očami detí, sa prihlásilo 458 chlapco

Víťazom odovzdajú ocenenia 8. decembra. TASR informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová.
„Na príprave a organizovaní projektu sa podieľalo aj Trnavské osvetové stredisko. Financie naň poskytli z rozpočtových prostriedkov Obvodného úradu v Trnave na základe uznesenia Rady vlády SR pre prevenciu kriminality,“ uviedla Kredatusová s tým, že SČK a Policajný zbor SR sú nápomocní vo zvyšovaní globálnej informovanosti v oblasti bezpečnosti cestnej premávky. Podľa jej slov projekt je zameraný na prevenciu dopravnej nehodovosti, dôležitosť poskytnutia prvej pomoci a význam zložiek, ktoré dohliadajú na bezpečnosť na cestách a učia verejnosť poskytovať predlekársku prvú pomoc.
Ako pokračovala hovorkyňa, projekt sa realizoval od 15. septembra do 14. novembra v materských, základných, špeciálnych umeleckých školách a detských domovoch v okrese Trnava, Piešťany a Hlohovec.
„Na vyhodnotenie výtvarných prác sme zriadili odbornú komisiu, ktorá určila poradie výtvarných prác v troch vekových kategóriách a určila ďalšie ocenenia,“ uviedla Kredatusová.
Výstava potrvá v budove KR PZ v Trnave do konca decembra.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM