Erik Bojničan Rôzne

O prehliadku židovského cintorína bol obrovský záujem: Takéto rozhodnutie padlo!

Možnosť nazrieť do areálu židovského cintorína vzbudila v Hlohovci v septembri naozaj veľký záujem. A teraz máme pre vás dobrú správu!

Ilustračný obrázok k článku O prehliadku židovského cintorína bol obrovský záujem: Takéto rozhodnutie padlo!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Ex Libris Ad Personam Hlohovec sa totiž rozhodlo opäť pripraviť pre záujemcov lákavú príležitosť nazrieť do priestorov židovského cintorínu prostredníctvom prehliadky.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už v čase pred prehliadkou, ktorá sa konala začiatkom sepetembra bolo zrejmé, že záujem o ňu je veľký. „Dúfali sme, že prehliadka ľudí zaujme, pretože cintorín bol pre verejnosť takto otvorený prvýkrát. Rátali sme s tromi prehliadkami po 40 ľudí, no potom sme museli pristúpiť k tomu, že budú tri prehliadky pre 80 ľudí,“ povedala predsedníčka občianskeho združenia Helena Pekarovičová. Podujatie nakoniec navštívilo viac ako tristo ľudí počas ôsmych vstupov.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Záujem o prehliadku bol obrovský a mnohí ľudia ju premeškali. Občianske združenie si však pripravilo ešte jeden termín, kedy sa na toto miesto plné histórie, spomienok a neobyčajnej atmosféry môžete pozrieť. Prehliadka je v pláne 1. novembra 2016 o 14.00. Viac informácií sa dozviete v Mestskej knižnici alebo vo Vlastivednom múzeu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Fotogaléria: Nahliadnite za múry židovského cintorína v Hlohovci
18
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM