Rôzne

Novinky zo zámku v Hlohovci: Práce sú v plnom prúde, takýto progres nastal!

Na hlohoveckom zámku panuje čulý pracovný ruch. Dôvodom je rekonštrukcia renesančných miestností, ktorá sa pomaly blíži k záveru.

Ilustračný obrázok k článku Novinky zo zámku v Hlohovci: Práce sú v plnom prúde, takýto progres nastal!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred časom informovali, Občianske združenie Zámok Hlohovec uspelo v grantovom systéme „Obnovme si svoj dom“ a za pomoci Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky zamestnáva pri rekonštrukčných prácach na zámku 35 dlhodobo nezamestnaných, evidovaných na Úrade práce v Hlohovci. Ako práce pokračujú prezradila predsedníčka občianskeho združenia Jana Kvantová.

„Postupujeme a dolaďujeme práce na rekonštrukcii nielen samotných miestností, ale i chodbových častí. Pribudli nové omietky a jeden z posledných náterov stien. Schody do sklepenej zámockej pivnice sa už rysujú a zabezpečia pohodlný vstup do podzemných priestorov,“ opísala priebeh prác J. Kvantová s tým, že sú aj vybrúsené podlahy, s ktorých ochranným náterom sa už začalo.

„Zostáva už iba mesiac a partia ľudí, ktorých dala dokopy náhoda a úrad práce zanechá za sebou výsledok v podobe umu, pracovitých rúk a kusu srdca. Pretože nič sa nedá robiť bez toho, aby sme nezanechali kus svojho srdca tam, kde je to potrebné. A to je predsa náš zámok!“ povedala predsedníčka občianskeho združenia.

V súčasnom období práce potrvajú do 5.12. 2016, čím bude časť projektu pre rok 2016 ukončená. V ostatnom období mohli byť Hlohovčania svedkami aj opravy strechy zámku. Zábery rekonštrukcie strechy z vtáčej perspektívy si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zábery rekonštruckcie strechy zámku v Hlohovci z vtáčej perspektívy
5
Galéria
Zdroj: FlyVideo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM