Erik Bojničan Rôzne

Novinka na železnici: Priamy vlak z Hlohovca do Prahy bude chodiť denne

Z Hlohovca do českej metropoly a naspäť sa už čoskoro budeme môcť dostať priamym vlakovým spojením denne. Pozrite si, aké ďalšie novinky sa chystajú.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na železnici: Priamy vlak z Hlohovca do Prahy bude chodiť denne
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta z Hlohovca do Prahy priamym vlakovým spojením bude pre pasažierov už čoskoro dostupná denne. Ráno nastúpite na vlak v Hlohovci a poobede ste v Prahe, alebo naopak, poobede nasadnete v českej metropole a do večera ste naspäť v Hlohovci.

O nových cestovných poriadkoch informuje na svojej stránke spoločnosť Arriva, ktorá pred časom zaviedla prvé priame vlakové spojenie AEx 1040 z Nitry cez Hlohovec až do Prahy. To mohli využiť cestujúci len počas sobôt. Ako však uvádza spoločnosť, od 1. apríla 2017 bude vlak AEx 1040 (Nitra–Praha) jazdiť denne. Odchod z Hlohovca je naplánovaný na 07:18 hod a príchod do Prahy na 13:29 hod.

Od 1. apríla bude podľa spoločnosti Arriva jazdiť denne aj spoj AEx 1043 (Praha–Nitra), ktorý má odchod z hlavného mesta Českej republiky naplánovaný na 14:19 hod. a príchod do Hlohovca o 20:41 hod. Na konečnej stanici v Nitre bude 21:15 hod.

Spoločnosť informuje aj o ďalších novinkách, ktoré sa týkajú cestujúcich z Hlohovca a budú platiť od apríla tohto roku. Sobotný spoj AEx 1041 z odchodom z Prahy o 8.19 hod. bude z Trenčína, kde mal pôvodne konečnú zastávku, predĺžený cez Leopoldov a Hlohovec až do Nitry, kam príde 15:14 hod. Sobotný a nedeľný spoj AEx 1042, ktorý jazdil na trase Trenčín – Praha bude vychádzať až z Nitry o 12.54 hod so zastávkou v Hlohovci.

Známa je už aj cena lístka. Tá sa oproti pôvodnej cene, ktorá platí od decembra 2016 na tejto trase, meniť nebude. Za základný lístok z Hlohovca do Prahy, ako uvádza spoločnosť Arriva, zaplatíte 15,74 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM