Erik Bojničan Samospráva

Nového riaditeľa MsKC zatiaľ nepoznáme: Komisia ani na druhýkrát nevybrala nikoho

Ani na druhý pokus sa nepodarilo komisii vybrať nového riaditeľa Mestského kultúrneho centra. Primátor bude podľa radnice hľadať spôsob, ako v čo najkratšom čase vybrať a predložiť poslancom Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec kandidáta na nového riaditeľa MsKC.

Ilustračný obrázok k článku Nového riaditeľa MsKC zatiaľ nepoznáme: Komisia ani na druhýkrát nevybrala nikoho
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Výberové konanie na pozíciu riaditeľ Mestského kultúrneho centra prebehlo podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej v stredu 18. novembra. O túto pozíciu sa podľa mesta uchádzalo päť kandidátov, jedného komisia z výberového konania vylúčila pre nepredloženie všetkých požadovaných dokladov.

„Ani jeden zo štyroch uchádzačov, ktorí absolvovali písomný test a ústny pohovor, pred porotou neuspel. Komisia posudzovala ich riadiace a manažérske schopnosti, ale zaujímala sa aj o ich skúsenosti s organizovaním kultúrnych podujatí,“ uvádza Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej práve projekt modelového kultúrneho podujatia bol súčasťou ich prezentácie a podmienkou účasti vo výberovom konaní.

Po vyhodnotení všetkých kôl sa podľa radnice výberová komisia uzniesla, že neodporučí primátorovi mesta žiadneho z kandidátov na predloženie mestskému zastupiteľstvu na menovanie do funkcie.

„Vzhľadom na dve neúspešné výberové konania primátor mesta Hlohovec ​bude hľadať spôsob v rámci platnej legislatívy, ako v čo najkratšom čase vybrať a predložiť poslancom Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec kandidáta na nového riaditeľa MsKC,“ uzavrela Hrinková Siebenstichová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM