Erik Bojničan Samospráva

Nové nariadenie ohľadom času predaja a prevádzky v Hlohovci: Takýto je návrh

Hlohovec zverejnil návrh nariadenia o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta. Čo v ňom možno nájsť?

Ilustračný obrázok k článku Nové nariadenie ohľadom času predaja a prevádzky v Hlohovci: Takýto je návrh
Zdroj: TASR

Hlohovec zverejnil návrh všeobecne záväzného nariadenia o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta. Účelom nariadenia je podľa radnice určiť pravidlá času predaja a času prevádzky služieb najmä v obchodných, reštauračných a pohostinských prevádzkarniach a v prevádzkarniach služieb na území mesta Hlohovec tak, aby mohli byť uspokojené potreby obyvateľov i požiadavky podnikateľov. Vybrali sme pre vás z neho to najzaujímavejšie.

Návrh prevádzkového času

V obchodných prevádzkarniach potravinárskeho charakteru, v prevádzkarniach so spotrebným, priemyselným alebo drobným tovarom a v prevádzkarniach s predajom periodickej a neperiodickej tlače a tlačovín sa podľa návrhu určuje prevádzkový čas denne v rozpätí od 5,00 hod. do 22,00 hod.

Ďalej podľa návrhu je v prevádzkarniach určených na prevádzkovanie hazardných hier prostredníctvom výherných prístrojov, technických zariadení obsluhovaných priamo hráčmi, telekomunikačnými zariadeniami a videohrami, v kasínach, v herniach a v prevádzkarniach poskytujúcich služby erotického salónu určený prevádzkový čas denne v rozpätí od 06,00 hod do 04,00 hod. nasledujúceho dňa.

A napríklad prevádzkový čas v prevádzkarniach poskytujúcich rýchle občerstvenie bez podávania alkoholických nápojov, v prevádzkarniach poskytujúcich reštauračné služby alebo stravovacie služby, je podľa návrhu v dňoch:
a) pondelok, utorok, streda, štvrtok a nedeľa určený v rozpätí od 06,00 hod. do 24,00 hod.
b) v piatok a v sobotu je určený v rozpätí od 06,00 hod. do 04,00 hod. nasledujúceho dňa

Terasy

V prevádzkarniach, ktoré majú zriadené sezónne exteriérové priestory na predaj tovaru alebo poskytovanie služieb (tzv. terasy), je prevádzkový čas pre externú časť takto využívanej prevádzkarne podľa návrhu mesta určený nasledovne:

a) v prevádzkarniach, ktoré sa nachádzajú v lokalite Nám. sv. Michala, na ulici Pribinova v časti od ulice Slov. nár. povstania po ulicu Starý rínok, na ulici M. R. Štefánika v časti od Nám. sv. Michala po ulicu Starý rínok a na ulici Starý rínokv období od 01. júna do 30. septembra denne v rozpätí od 06,00 hod. do 24,00 hod. a v období od 1. októbra do 31. mája denne v rozpätí od 06,00 hod. do 22,00 hod.,

b) v prevádzkarniach, ktoré sa nachádzajú v lokalite ktoré sa nachádzajú mimo Nám. sv. Michala a vyššie uvedených ulíc v období od 01. júna do 30. septembra denne v rozpätí od 06,00 hod. do 23,00 hod. a v období od 1. októbra do 31. mája denne v rozpätí od 06,00 hod. do 22,00 hod.; pričom po 22,00 h nie je v takýchto priestoroch povolená hudobná produkcia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM