Erik Bojničan Samospráva

Nové cyklistické komunikácie v Hlohovci: Mesto dalo vypracovať projekt

Mesto Hlohovec dalo vypracovať projektovú dokumentáciu na cyklistické komunikácie. Kadiaľ povedie ich trasa?

Ilustračný obrázok k článku Nové cyklistické komunikácie v Hlohovci: Mesto dalo vypracovať projekt
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Cyklodoprava sa v ostatnom období stáva stále obľúbenejšou. Výhod je mnoho a hlavne počas dopravnej špičky dokáže bicykel ušetriť čas. Tento trend sa týka aj obyvateľov Hlohovca. Radnica najnovšie dala zhotoviť projektovú dokumentáciu na stavbu „Cyklistické komunikácie v meste Hlohovec a m. č. Šulekovo – projekt pre stavebné povolenie a realizáciu“.

Aká bude trasa?

Ako stojí v zmluve zverejnenej mestom, projektová dokumentácia bude riešiť cyklokomunikácie prechádzajúce katastrálnym územím Mesta Hlohovec, spájajúce okolité obce s mestom Hlohovec a s miestnou časťou Šulekovo.

„Trasa bude prechádzať od napojenia komunikácie z Leopoldova na úrovni ulice Dušana Jurkoviča, pokračujúc paralelne s cestou II/513 po MK Priemyselná po novonavrhovaný peší a cyklistický most (ten nie je predmetom zákazky),“ píše sa v zmluve, podľa ktorej následne pokračuje trasa po hrádzi na ľavom brehu rieky Váh po koniec katastrálneho územia Hlohovec.

Cyklostratégia

Ako sme vás pred časom informovali, podľa rozpočtu mesta by v tomto roku mali pribudnúť nové cyklochodníky, pričom sa ráta s ich nárastom o dĺžku 7,5 kilometra. V rozpočte sú na rok 2017 aj vyčlenené finančné prostriedky vo výške 3 000 eur na vypracovanie Cyklostratégie mesta, ktorá podľa tohto dokumentu bude základným materiálom pre rozvoj cyklistickej dopravy v meste.

„Jedná sa o rozpracovanie národnej stratégie na podmienky mesta, ktorá bude obsahovať okrem cyklotrás v rámci mesta a prepájajúcich mesto s regionálnymi a medzinárodnými cyklotrasami aj návrh vybavenosti na nich,“ uvádza sa v rozpočte Hlohovca na rok 2017 k Cyklos­tratégii mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM