Erik Bojničan Rôzne

Nočná obloha na severnom póle či v Afrike: Vidieť ich môžete priamo v Hlohovci

Tajomné legendy súhvezdí i pohľad na nočnú oblohu z kútov sveta, kam sa dá len ťažko dostať. Nie len to môžete zažiť počas Dňa planetárií v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Nočná obloha na severnom póle či v Afrike: Vidieť ich môžete priamo v Hlohovci
Zdroj: TASR

Astronomická jar sa nezadržateľne blíži a s týmto obdobím je za ostatné roky spojené podujatie, na ktoré sa tešia nie len nadšenci vesmírnych tajomstiev. Deň hvezdární a planetárií si budú môcť vychutnať ľudia aj v Hlohovci, keďže sme jedno z mála miest na Slovensku, kde sa nachádza planetárium.

Pracovníci Hvezdárne a planetária Milana Rastislava Štefánika si v našom meste pripravili na nedeľu 19. marca bohatý program. O 15:00 začína Fantastická cesta. Ako organizátori uvádzajú, program zoznamuje so základnými údajmi o slnečnej sústave a je doplnený orientáciou na hviezdnej oblohe v planetáriu a krátkym videom: Slniečkova rodina.

Zdroj: TASR

Od 16:30 si na svoje prídu milovníci nočnej oblohy ale i tí, čo hľadajú romantiku. Počas programu s názvom Vesmírne cesty sa návštevníci oboznámia so súhvezdiami letnej oblohy a ich legendami. Môžu sa zahrať na cestovateľov a spoznávať nočnú oblohu na severnom póle alebo v rovníkovej Afrike.

Pokračuje sa o 18:00, kedy sa budú môcť ľudia v planetáriu dozvedieť niečo viac o vývoji hviezd, dvojhviezdy a legendách súvisiacich so súhvezdiach zimnej oblohy. Pomyslenou čerešničkou určite bude večerné pozorovanie oblohy ďalekohľadom, ktoré sa začína o 19:30.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM