Rôzne

Nezabudnuteľný zážitok študentiek z Hlohovca: Skúsili si prácu aj život v Londýne

Momenty, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Študentky z Obchodnej akadémie v Hlohovci mali možnosť skúsiť si prácu a život v ďalekom Londýne.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zážitok študentiek z Hlohovca: Skúsili si prácu aj život v Londýne
Zdroj: Obchodná akadémia Hlohovec

Práca v londýnskych firmách, bývanie v rodinách, spoznávanie pamätihodností Londýna, zdokonaľovanie sa v anglickom jazyku, cestovanie londýnskou verejnou dopravou, nadväzovanie profesionálnych kontaktov, bežný život v multikultúrnom prostredí…toto všetko mali možnosť zažiť študentky Obchodnej akadémie v Hlohovci.

Zúčastnili sa totiž zahraničnej odbornej praxe v metropole Veľkej Británie. Vďaka finančnému grantu získanému z programu ERASMUS+ financovaného Európskou úniou prežilo 15 študentov pod dozorom svojich pedagógov dva nezabudnuteľné týždne. Aké sú ich dojmy z Londýna?

Prvú skúsenosť s prácou v zahraničí zažili aj študentky Tereza, Lenka, Natália a Soňa. „Pred cestou sme sa báli, ale nakoniec bolo super,“ zhodli sa maturantky.

A v čom sa podľa nich najviac líši Hlohovec od Londýna? „V prvom rade je to dosť multikultúrne mesto. Aj ľudia sú iní. Správajú sa inak ako tu, sú viac otvorení. Nemali problém nám s ničím pomôcť,“ prezradila Tereza, ktorá si vyskúšala prácu v hoteli v centre Londýna. „Ani sa nepýtali, hneď nás navigovali a kreslili mapky, ako sa máme dostať tam, kam potrebujeme. Všetko nám ukázali,“ doplnila spolužiačku Natália, ktorá taktiež pracovala v hoteli.

Zdroj: Obchodná akadémia Hlohovec

Obe si prácu pochvaľujú. „Väčšinou to bola administratívna práca, no mali sme mladý príjemný kolektív, tak sme si užili aj dosť zábavy. Videli, že sme doslova vyjuchaní, tak, že ani nevieme ako sa voláme, ale snažili sa pomáhať,“ opísali svoje dojmy. Ako dobrú skúsenosť do života popísali svoju prácu aj Lenka a Soňa, ktoré pracovali v opatrovateľskej službe či jazykovej škole.

Zaujímavá zážitkom bol aj život v anglických domácnostiach, ktoré sa hlohovským študentkám na dva týždne stali domovom. V čom sa líšia od slovenských? „Anglické rodiny nekúria a majú hrozne studene domy,“ so širokým úsmevom prezradili študentky. Ani anglické stravovanie nie je niečo, čo by podľa nich bol gurmánsky zážitok. „Angličania zvyčajne varia len z polotovarov, zlatá slovenská kuchyňa,“ so smiechom dodávajú maturantky.

Čo si však študentky z obchodnej akadémie v Londýne najviac získalo? „Pamiatky, kam sa len človek pozrie. Ani dva mesiace by hádam nestačili na to, pozrieť si tam všetko, čo stojí za to,“ zhodli sa. Keď padla reč na ulice plné obchodov, všetky maturantky sa len usmiali a bolo vidno, že aspoň v mysli sa na ne na chvíľu znova vrátili.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: Hlohovecké študentky mali v Londýne o zážitky postarané
11
Galéria
Zdroj: Obchodná akadémia Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM