Monika Földešiová Rôzne

Nenuď sa v práci, zahraj sa!

Opäť sme tu pre vás, aby sme vám spríjemnili posledný pracovný deň. Zahrajte sa s nami, precvičte si svoju pamäť či logické myslenie a otestujte sami seba.

Každý piatok (v prípade väčšieho záujmu aj viackrát do týždňa) vám prinesieme hádanky, vedomostné súťaže, hlavolamy, pri ktorých si môžete precvičiť svoje logické myslenie, v niektorých prípadoch i pamäť. Pošlite nám na náš mail nitra@global24 (nitra@global24) správne odpovede na jednotlivé úlohy, pre tých najšikovnejších budeme mať pripravené drobné ceny ako knihy, CD, poukážky, … Nezabudnite v prípade ocenenia uviesť celé meno a kontaktné údaje.

Poznámka: Nemáme vaše prípadné pomôcky typu „google“ ako odkontrolovať, preto je len na vás, či si niektoré odpovede vyhľadáte alebo sa posnažíte svoju pamäť a myslenie precvičiť ;)

1. Slová [color=#ff0000]­Z poprehadzova­ných písmen vytvorte slovo.[/color] ELNAKVAR VIANCSEEK NAEGIRE ARÚKATFR MIATINIT GAFKAOITAFR IBALITRÁAHEIC ŤORCEPÍSZN ** 2. Obce Nitrianskeho kraja** [color=#ff0000]­Priraďte jednotlivé obce nášho kraja k príslušným okresom. Medzi obcami sa nachádza aj jedna, ktorá do nášho kraja nepatrí. Viete, ktorá to je?[/color] Rumanová, Horná Kráľová, Lula, Komoča, Horné Trhovište, Telince, Tôň, Svrbice, Hurbanovo, Žemliare, Čechy, Močenok, Rajčany, Keť, Mudroňovo.

3. Logické hádanky [color=#ff0000]­Nájdite riešenie slovných úloh[/color]

  1. Dedko potrebuje preniesť vlka, sliepku a zrno z jedného brehu cez rieku na druhý tak, aby ani o jedného neprišiel. do loďky môže vziať len jedno z nich, na brehu pri tom nemôže zostať sliepka so zrnom ani vlk so sliepkou. Ako ich dedko prevezie bez ujmy?
  2. Doplňte číselný rad: 100, 121, 144, 202, 244, 400, ???

Aj minulý týždeň sa vám všetkým darilo, len tak ďalej. Budúci týždeň budeme už aj odmeňovať :D

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM