Zuzana Jakubičková Správy

Nehoda autobusu na objazde: Do jazdnej dráhy mu vošla žena s bicyklom!

Nešťastná dopravná nehoda sa stala v stredu krátko pred obedom. Žena (69), ktorá vedľa seba tlačila bicykel, vošla do cesty prechádzajúcemu autobusu. Vodič (55) autobusu už zrážke nedokázal zabrániť. Chodkyňa je hospitalizovaná v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda autobusu na objazde: Do jazdnej dráhy mu vošla žena s bicyklom!
Zdroj: Webnoviny.sk

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu o 11.30 h na kruhovom objazde na Krajinskej ceste v Piešťanoch.

Autobus prímestskej linky s niekoľkými cestujúcimi smeroval na Krajinský most. „Pri prechádzaní cez kruhový objazd vošla do jeho jazdnej dráhy chodkyňa tlačiaca bicykel. 55 ročný vodič autobusu z Jalšového zrážke už nedokázal zabrániť. 69 ročná chodkyňa z Piešťan utrpela zranenia, ktorých rozsah ešte nie je presne známy a je hospitalizovaná v nemocnici,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave, Martina Kredatusová.

Dychová skúška u vodiča autobusu bola negatívna, u chodkyne bude alkohol zistený dodatočne. Polícia okolnosti dopravnej nehody vyšetruje.

Pri prechádzaní dávajte pozor

Polícia pripomína chodcom, že sú pri prechádzaní cez cestu povinní prednostne použiť priechod pre chodcov, nadchod alebo podchod. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Iným účastníkom cestnej premávky ako chodcom je používanie priechodu pre chodcov zakázané. To znamená, že ak by chcel cyklista prejsť cez priechod, musí z bicykla zosadnúť, vtedy sa stáva chodcom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM