Erik Bojničan Kultúra

Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Hlohovci a okolí

Aj vy rozmýšľate, ako stráviť tieto dva voľné víkendové dni? Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom podujatí, ktoré odporúčame zažiť v Hlohovci a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Hlohovci a okolí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Fašiangový sprievod

Sobota 18. február od 10:00, obec Pastuchov

V obci Pastuchov v hlohoveckom okrese si môžete od 10:00 pozrieť fašiangový sprievod obcou zakončený ceremoniálom pochovávania basy v tamojšom kultúrnom dome. K záveru fašiangov taktiež patrí poriadna veselica. Jej začiatok je naplánovaný na 19:00. O dobrú náladu na pakete sa postará AT Band.

Obecná zabíjačka

Sobota 18. február o 16:00, Kultúrny dom Trakovice

Na deň plný chutí, vôní a dobrej nálady pozýva obec Trakovice. V obecnom kultúrnom dome sa chystá obecná zabíjačka. Začiatok je naplánovaný na 16:00, kedy štartuje začiatok predaja zabíjačkových špecialít. Od 17:00 sa môžete tešiť na vystúpenie folklórnych súborov z Trakovíc a Bučian.

Kino: Bociany

Sobota 18. február o 17:00, Kino Úsmev

Hlohovecké kino úsmev vás počas sobotného detského predstavenia zoberie do bláznivého sveta, kde bociany nenosia deti, ale balíčky pre internetového giganta. Najlepší doručovateľ spoločnosti, bocian Junior, má byť onedlho povýšený. Náhodne ale aktivuje stroj na výrobu detí a ten vyrobí rozkošné dievčatko. Junior a jeho kamarát Tulip v zúfalej snahe doručiť zásielku skôr, ako sa to dozvie šéf…

Slovenský večer

Sobota 18. február o 21:00, Edison caffe

Zábavu na tradičný slovenský spôsob môžete v Hlohovci zažiť počas sobotného večera. Počas akcie Slovenský večer nebudú chýbať harmonika, obsluha v krojoch, tradične bryndzové halušky, oškvarkové chleby a hlavne veľa dobrej zábavy.

Tvorivosťou k umeniu

Sobota – Nedeľa – 13.00 – 18.00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Aktuálna výstava v múzeu v Hlohovci je tvorivou cestou od tradičného zobrazovania cez štylizáciu po kritickú reflexiu sveta. Na základe individuálnej sebareflexie je sprostredkované originálne poznanie reality. Tá sa zobrazuje pomocou symbolov, ktoré sú zašifrované na papieri, na plátne, v keramike a v textile. Výstavou sa prezentuje emocionálny svet mladej generácie.

Hádzaná: Sporta Hlohovec – Sereď

Nedeľa 19. február o 17:00, Športová hala

Naše hádzanárky čaká prvé vystúpenie v 1. lige žien po zimnej prestávke. Derby zápas s mužstvom zo susednej Serede. Hlohovčanky po zime strácajú na prvé miesto len tri body, s papierovo slabším súperom teda nebude núdza o motiváciu získať plný bodový zisk s cieľom získať čo najlepšie postavenie v tabuľke.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM