Erik Bojničan Rôzne

Nebo neďaleko Hlohovca ožije farbami: Na oblohe sa zjaví krásny výjav!

Výjav, ktorý dokáže potešiť ľudské oči. Práve takýto obrázok sa už onedlho naskytne na nebi neďaleko Hlohovca. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Nebo neďaleko Hlohovca ožije farbami: Na oblohe sa zjaví krásny výjav!
Zdroj: TASR

Máme tu jeseň. Po letnom spánku sa pomaly k životu preberajú radiátory, zo skríň vyťahujeme čoraz teplejšie oblečenie. S týmto ročným obdobím sa však spája aj obľúbená zábavka v podobe púšťania šarkanov.

Prečítajte si: Zavíta k nám discgolfová elita: Hlohovec bude hostiť majstrovstvá Slovenska

Práve púšťanie šarkanov si budú môcť užiť deti, ale aj dospeláci počas blížiacej sa akcie neďaleko Hlohovca a to konkrétne v obci Bojničky. Chystá sa totiž hromadné púšťanie šarkanov, takzvaná Šarkaniáda, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou v mnohých mestách a obciach na Slovensku.

Zdroj: TASR

Všetko začne v sobotu 15. októbra 2016 o 14:00 hodine na miestnom futbalovom štadióne. Okrem príjemne strávených chvíľ s najbližšími pri pohľade na nebo plné najrôznejších šarkonov si môžete aj zasúťažiť. Kategórie súťaží sú: o najvyššie letiaceho šarkana, o šarkana s najdlhším chvostom, ktorý bude lietať a o svojpomocne vyrobeného šarkana.

Prečítajte si: V OBRAZOCH: Leopoldov zažil veľkolepú slávnosť pomenovania brán a bášt

Súčasťou podujatia bude aj kreatívne vyrezávanie tekvíc, ktoré si môžete priniesť na štadión. Ako ďalej uvádza obec Bojničky, každé zúčastnené dieťa, ktoré sa aktívne zúčastní so šarkanom, bude mať pripravený teplý čaj a sladkú odmenu a zabezpečené bude aj občerstvenie pre všetkých zúčastnených.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Neďaleko Hlohovca sa chystá Šarkaniáda: Popusťte uzdu fantázii!
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM