Zuzana Jakubičková Kultúra

Návrat Temného rytiera: Vyvrcholenie skvelej trilógie v kine Úsmev

Filmový víkend začína v Hlohovci už vo štvrtok. Tentokrát sa môžete tešiť na klubový film Kura na slivkách. Skutočný príbeh o osobnej šéfkuchárke francúzskeho prezidenta uvidíte v snímke Z prezidentskej kuchyne. A vyvrcholenie Batmanovskej trilógie vás prekvapí nie len hviezdnym obsadením.

Ilustračný obrázok k článku Návrat Temného rytiera: Vyvrcholenie skvelej trilógie v kine Úsmev
Foto: Zuzana Jakubičková

Kura na slivkách

štvrtok 7. februára o 20:oo h
93 min./ Vstupné : 2,00 € /Film ASFK/MP od 12 r. Francúzsko, Nemecko, Belgicko / ČT

Film mal premiéru v SR 31. januára 2013 Vynikajúca kombinácia hraného a animovaného filmu Najnovší film francúzskeho tvorcu Majane Satrapi a Vinceta Paronnauda je druhým dielom tejto úspešnej tvorivej dvojice. Je to príbeh o láske a odohráva sa v Teheráne. Najznámejšiemu hudobníkovi Nasír Ali Khanovi manželka v hádke rozbije milované husle. Nasír stratí chuť do života a tragédia ho pripúta na lôžko. Rozhodne sa čakať už len na smrť. No a my budeme mať možnosť sledovať týždeň hlbokých snov, vízií a preludov z minulosti, ale i z budúcnosti až kým nedôjde k odhaleniu šokujúcemu tajomstvu …

Z prezidentskej kuchyne

piatok 8. februára o 18:00 a 20:00 h
95 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Film Europe/ MP od 12 r. Francúzsko/ČT

Film je založený na výnimočnom skutočnom príbehu osobnej šéfkuchárky francúzskeho prezidenta Francoisa Mitteranda Film rozpráva príbeh o neobyčajnej žene Hortense, ktorá počúva svoje srdce a čo si zaumieni, to aj dosiahne. Všetky jej dobrodružstvá sú zviazané s varením, ale jedno z nich je priam neuveriteľné – dva roky varila priamo pre francúzskeho prezidenta v paláci Élysée a prenikla do zákulisia politického sveta najmocnejšieho muža krajiny.
V hlavnej úlohe sa nám predstavuje známa a skúsená herečka Catherine Frot.

Lorax

sobota 9., nedeľa 10. februára o 16:00 h
90 min./ Vstupné 1,50 €/ Uvádza Bontonfilm/ MP USA/ČD

Predstavujeme Vám animovanú komédiu, ktorá nám povie * Čo je to za svet * v ktorom už nie je ani kúskom živej prírody. Aj Vy sa pýtate??? Dozviete sa, kto spravil takúto smutnú mesačnú krajinu plnú pňov miesto živých stromov. Dozviete sa aj to kto vyhnal mýtického ochrancu Loraxa, ktorý je živelná smršť bláznivých akčných gagov, ktoré si zamilujete.

Návrat temného rytiera

sobota 9., nedeľa 10. februára o 18:00 h
164 min./ Vstupné : 2,50 € /Film Continental/MP od 12 r.
USA/ČD

Gotham sa zmieta v temnotách neistoty potom, čo bol jeho maskovaný ochranca uznaný za vinného zo zločinu. Nedôveru v Batmana a to čo predstavuje nahradila u väčšiny nenávisť a pohŕdanie. Návrat temného rytiera je epické vyvrcholenie Batmanovskej trilógie režiséra Christophera Nolana. Vo filme sa stretnete s hviezdnym obsadením.

Filmy 7.2.2013
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM