Webnoviny - Krimi

Násilníci to budú mať so ženami ťažšie

Trnavskí policajti naučia ženy, ako sa nestať obeťou násilníka.

Policajti, ktorí sú zároveň členmi klubu bojového umenia jiu jitsu, organizujú pre nežné pohlavie kurz sebaobrany pri lúpežnom prepadnutí na ulici, pri obťažovaní alebo sexuálnom násilí.

Ženy budú učiť brániť sa v stoji, ale aj na zemi. Zároveň im poradia, ako môžu na sebaobranu využiť predmety, ktoré bežne majú pri sebe.

Ženy sa podľa Pavla Kocána z Jiu Jitsu klubu v Trnave naučia len základné prvky sebaobrany, pretože na kompletné zvládnutie ázijských obranných systémov sú potrebné roky cvičenia. Za aký čas však základy zvládnu, sa podľa neho nedá povedať, pretože je to veľmi individuálne.

Moderný systém jiu-jitsu znamená schopnosť ubrániť sa pred akýmkoľvek útokom odvetou zodpovedajúcou okolnostiam. Jiu-jitsu používa hodové, zaisťovacie a odvádzacie techniky, páky, údery a kopy, pôsobenie na tzv. citlivé body, nervové zakončenia, mäkké a citlivé časti tela.

Kurz sebaobrany pod vedením aktívnych policajtov sa začína 5. decembra a bude každý pondelok o 18.15 v teloc­vični Základnej školy J. Bottu v Trnave.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM