Erik Bojničan Hádzaná

Naši hádzanári využili postupový mečbal: Sporta ide do finále!

Hlohovský hádzanári v treťom semifinálovom zápase nezaváhal a využili postupový mečbal. O titul si to Sporta rozdá s Prešovom.

Ilustračný obrázok k článku Naši hádzanári využili postupový mečbal: Sporta ide do finále!
Zdroj: TASR

Semifinále medzi Hlohovcom a Topoľčanmi sa skončilo 3:0 na zápasy v prospech našich. V prvom zápase sa odohrala nevídaná dráma, kedy po nerozhodnom výsledku prišla na rad sedmičková lotéria. V nich Žernovič vychytal Polakoviča a J. Briatku a po poslednej sedmičke Hlohovčana Zaťka prepukla radosť našich.

Vyrovnanosť mužstiev sa ukázala aj v druhom zápase. Hra sa presúvala od jednej brány k druhej a ani jednému z mužstiev sa nedarilo súperovi gólovo odskočiť. Hlohovčanom sa nakoniec pred koncom zápasu podarilo udržať najtesnejšie vedenie a po výsledku 23:22 prepukla radosť z postupového mečbalu.

Aj tretí zápas bol vyrovnaný od začiatku až dokonca a hoci Sporta viedla necelé tri minúty pred koncom o tri góly, nakoniec po konečnom hvizde svietilo na tabuli skóre 26:26 a opäť rozhodovali sedem metrové hody. V nich sa „Liptákovci“ pri troch pokusoch nemýlili, no predviedol sa Žernovič a tri zo štyroch domácich pokusov zneškodnil!

Sporta Hlohovec teda po tejto famóznej sérii zaslúžene postupuje do finále. To bude mať nádych reprízy z minulého roku a naši sa v ňom opäť stretnú s obhajcom titulu z Prešova.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM