Erik Bojničan Rôzne

Napriek daždivým dňom si na HP-čko našlo cestu viac ako 150 turistov: Pozrite si FOTO z akcie!

Jesenná verzia populárneho pochodu HP opäť nesklamala. Viac ako 150 nadšencov sa zišlo v ranných hodinách, aby venovali deň pobytu v krásnej prírode. Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku Napriek daždivým dňom si na HP-čko našlo cestu viac ako 150 turistov: Pozrite si FOTO z akcie!
Zdroj: Dnes24.sk

37. ročník Jesenného pochodu HP sa celkovým počtom 155 turistov zaradil na 15. miesto medzi Jesennými pochodmi HP. Menej účastníkov bolo na jesennom HP naposledy v rokoch 1998 (147) a 2009 (135). Celkovo, v súčte jarného a jesenného HP, sa ročník 2015 zaradil na 7. miesto, medzi HP-čkami. Menej účastníkov bolo naposledy v rokoch 2006 (633) a 2009 (632).

Štartová kontrola prebehla k spokojnosti turistov. Štartové nástenky boli pripravené s bohatými a vyčerpávajúcimi informáciami o trase, doprave, kontrolách, občerstvení, s organizačnými pokynmi, ako aj s letákmi propagujúcimi spriaznené firmy, podporujúce Pochod HP.

Tak, ako každý rok, bola aj tentoraz na kontrole Ovčia skala, okrem informačných, propagačných a reklamných letákov, pripravená aj tradičná lesná galéria fotografií z ostatných dvoch Pochodov HP. Väčšina turistov si túto výstavu so záujmom prezrela a pokračovala ďalej – do cieľa Havran

V cieľovej kontrole Havran bol taktiež pripravený celý informačný servis pre turistov: popisy trás, organizačné pokyny, cestovné poriadky, reklamné plagáty a ďalšie užitočné informácie. Pripravený bol aj priestor terasy hostinca na posedenie, včítane ohniska a dreva na prípravu opekaných špecialít turistami.

Osobitnú spomienku si zaslúži akcia, ktorá predchádzala sobotňajšiemu HP. V utorok 13.10.2015 sa zišla skupina turistov, zložená z členov KST Lokomotíva Bratislava (3), KST Vinohrady Bratislava a KST Hlohovec (1), ktorá prešla celú trasu Pochodu HP z Hlohovca na Havran, resp. do Piešťan. Počas tejto túry turisti skontrolovali celú trasu HP, prestrihali konáre prečnievajúce do chodníka a zlepšili tak priechodnosť celej trasy. Zároveň v tento deň oblastný značkár urobil obnovu značenia na trase Hlohovec – Havran.

Info / Foto: Fero Miklovič, KST Hlohovec

Jesenný pochod HP v OBRAZOCH
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM