Erik Bojničan Rôzne

Nápad, ktorý chytí za srdce: Študentky z Hlohovca sa takto rozhodli pomôcť deťom

Deťom z rodín v núdzi sa rozhodli pomôcť študentky z Hlohovca. Zapojiť sa môže každý a na oplátku dostane krásny darček. O čo sa jedná?

Ilustračný obrázok k článku Nápad, ktorý chytí za srdce: Študentky z Hlohovca sa takto rozhodli pomôcť deťom
Zdroj: Dnes24.sk

Pod krídlami Občianskeho združenia Samaria, ktoré pôsobí v našom meste a dvoch študentiek Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci opakovane začína projekt s charitatívnym rozmerom. Jeho cieľom je pomôcť deťom z rodín v núdzi.

Hlavnou myšlienkou projektu je jednoduché moto: „Vyrábaním vtáčích búdok pomáhame deťom v núdzi zabezpečiť školské pomôcky“. Zapojiť sa môže každý, princíp je jednoduchý. Ako to funguje?

Cieľom je zaobstaranie školských potrieb ako napríklad zošity, písacie, alebo kresliace potreby, aktovka, vrecko na prezuvky či ostatných vecí, ktoré sú pre malých školákov potrebné. Po ich odovzdaní v Občianskom združení Samaria so sídlom na Podzámskej ulici, môže človek, ktorý sa zapojí dostať peknú búdku pre vtáčiky.

Takto vyzerajú vtáčie búdky vyrábané na pomoc deťom
Takto vyzerajú vtáčie búdky vyrábané na pomoc deťom / Zdroj: OZ Samaria

Vtáčia búdka je vyrobená recykláciou nepotrebných zachovalých drevených prepraviek, z kôry stromu a materiálu, ktorý vystužuje dno. Je praktická a v tuhej zime poslúži pri kŕmení vtáčikov rôznymi semenami. Darované školské potreby budú odovzdané rodinám v núdzi v našom regióne, aby ich mohli deti využiť po nástupe do školy po letných prázdninách. Projekt sa realizuje v mesiacoch júl až september 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM