Erik Bojničan Samospráva

Najväčšia investičná akcia roka v Hlohovci: V meste má vyrásť 60 nájomných bytov, pozrite kde!

Ako aj v iných mestách, tak aj v Hlohovci je je málo nových bytov. Mesto sa rozhodlo pre veľkú investičnú akciu. Všetko je zatiaľ ale otvorené.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia investičná akcia roka v Hlohovci: V meste má vyrásť 60 nájomných bytov, pozrite kde!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec má v pláne vybudovanie až nájomných 60 bytov. Mali by vzniknúť prestavbou ubytovne. S najväčšou investíciou – nájomnými bytmi na Železničnej pomôže aj Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Projekt s názvom Výstavba nájomných bytov Železničná, v ktorom sa plánuje prestavba ubytovne na nájomné byty je podľa rozpočtu najväčším projektom. Mesto Hlohovec sa bude na tomto projekte podieľať spolu s Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR (MDVaRR). Úverom by mal pomôcť Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB).

Väčšina prostriedkov by podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej, mala byť z úveru od ŠFRB – až 1 082 870 eur. Dotácia z MDVaRR by podľa nej mala byť na úrovni 721 910 eur.

„Mesto súčasne spracováva niekoľko žiadostí. Ide o žiadosť o poskytnutie podpory zo Štátneho fondu rozvoja bývania, žiadosť na MDVaRR SR o poskytnutie dotácie na obstaranie nájomného bytu na účel sociálneho bývania a súčasne aj žiadosť o poskytnutie dotácie na obstaranie technickej vybavenosti z MDVaRR SR. Termín uzávierky na ŠFRB je 28. február 2015, prezradila pre Hlohovec 24,“ Hrinková Siebenstichová

Čítajte tiež:

Daňová politika mesta na tento rok: Zinkasovať chce 7,87 milióna eur, rozpočtu pomôže aj atómová elekráreň

Dane nás neobídu ani v tomto roku: VEĽKÝ PREHĽAD mestských poplatkov, zliav a termínov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM