Zuzana Jakubičková Kultúra

Najprestížnejšia udalosť fotoklubov v SR: Piešťany cez víkend zaplavia fotografi

Najbližší víkend bude v Piešťanoch patriť fotkám. Uskutočnia sa tu hneď dve významné akcie. Slávnostné vyhodnotenie XIX. ročníka Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov a súťažná výstava fotografií PARK FOTO Piešťany 2013 festival kreatívnej fotografie.

Ilustračný obrázok k článku Najprestížnejšia udalosť fotoklubov v SR: Piešťany cez víkend zaplavia fotografi
Foto: Zuzana Jakubičková

Petzvalov mapový okruh fotoklubov

Slávnostné vyhodnotenie XIX. ročníka Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov sa uskutoční dňa 20.09.2013 o 17:00 hod. vo veľkej sále dvorany KURSALON v Piešťanoch, Beethovenova 5. Ide o celoslovenskú súťažnú výstavu fotografií 16. fotoklubov zo Slovenska. Výstava predstavuje kolekciu 240–tich fotografií, ktoré mali možnosť vzhliadnuť všetci členovia zúčastnených fotoklubov a následne ich ohodnotiť.

Táto súťaž  je najprestížnejšou udalosťou fotoklubov na Slovensku. Petzvalov mapový okruh fotoklubov je uzavretá súťaž fotoklubov, ktorej cieľom je vytvoriť podmienky pre vzájomné hodnotenie tvorby fotografov v uzavretom okruhu fotoklubov. Taktiež je najdlhšie fungujúcou súťažou fotoklubov na Slovensku, prvý ročník sa uskutočnil v roku 1995 vo Zvolene s prvými desiatimi členmi. Stať sa členom tejto uzavretej spoločnosti je pre fotokluby cťou.

Park foto 2013 – festival kreatívnej fotografie

Festival kreatívnej fotografie sa uskutoční 21.9.2013 (10.00 – 18.00 hod) v Mestskom parku v Piešťanoch, ktorú organizuje Piešťanský fotoklub. Výstava sa tradične uskutoční v plénery mestkého parku, pri príležitosti ukončenia kúpeľnej sezóny v Piešťanoch.

Vystavovať a súťažiť môže každý fotograf, či už amatérsky alebo profesionálny.

Začiatok registrácie účastíkov je 21.09. od 8:00 hod do 10:00hod. na terase Kursalonu. Zaregistrovať a súťažiť sa môže široká verejnosť ako aj členovia ktoréhokoľvek fotoklubu. Veľkosť, obsah či technika alebo prevedenie diela nie sú limitované .

Máte možnosť ukázať a predstaviť svoje fotografie iným, zaujímavým spôsobom. Autori si inštatujú svoje diela sami na sieťovinu o šírke 120 cm, ktorá bude natiahnutá medzi stromami v aleji mestského parku. Fotografie môžu byť akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné alebo čiernobiele.

Vystavujúcim autorom bude k obedu ponúknutý zverinový guláš. Na večeru pozýva Piešťanský fotoklub a to na už tradičné pečené prasa.

viac info na www.pnfotoclub.sk

zdroj: pnfotoclub.sk

Park foto Piešťany
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM