Erik Bojničan Kultúra Kultúra

Najkrajší mesiac v Hlohovci s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Hlohovci s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

Zlatá rybka

8. mája o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Divadlo zo šuflíka uvádza bábkovo – činoherné predstavenie. Zlatá rybka prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca! Je to veselé bábkovo-činoherné predstavenie, ktoré vzniklo na motívy klasickej ruskej ľudovej rozprávky.

ZVA 12–28 BAND

13. mája o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Koncert kapely, ktorá sa svojou interpretáciou a tvorbou výrazne vymyká z typického stredoeurópskeho blues-rockového klišé. Najmä v posledných rokoch existencie kapely kulminuje ich pôvodná tvorba. Ročne kapela absolvuje 60 až 70 koncertov prevažne na klubovej a festivalovej pôde na Slovensku, v Čechách, v Poľsku, Rakúsku a v Nemecku, medzi ktorými nebude chýbať ani Hlohovec.

Deň kvetov

14. mája 8:00 – 15:00, Nám. sv. Michala v Hlohovci

Námestie sv. Michala sa už po sedemnásty krát zaplní stánkami, v ktorých bude možné obdivovať známe i netradičné kvety, dreviny a doplnky záhrad a mnoho iného. Aj tento rok nás čaká tradičný Deň kvetov.

Farmárske trhy

17. mája 8:00 – 18:00, Nám. sv. Michala v Hlohovci

Námestie sv. Michala sa aj v máji na jeden deň premení na trhovisko. Májové farmárske trhy na svojej generálke v Hlohovci priniesli množstvo zaujímavých stánkov. Viac o nich si môžete prečítať v článku: Už vám padli do očí? Na trhoch v Hlohovci môžete navštíviť najštipľavejší aj najsladší stánok, FOTO

KUMŠT

17. mája o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Divadelná hra preložená do 35 jazykov a ocenená niekoľkými svetovými cenami patrí bezpochyby medzi najúspešnejšie komédie súčasnej francúzskej dramatičky YASMINY REZA. Komédia plná humorných situácií ale aj dramatických zvratov. Hrajá: Gregor Hološka, Csongor Kassai, Martin Mňahončák, Jasmine Reza

Babička z vajíčka

18. mája o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Ďalšie divadielko pre deti, ktoré zavíta do nášho mesta. Divadlo PIKI predstaví svojou rozprávkou Babička z vajíčka. Najmenší Hlohovčania ale aj ich rodičia sa určite majú na čo tešiť.

Burza detského oblečenia, hračiek a potrieb

21. mája 9:00 – 14:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Predať, kúpiť alebo vymeniť? Toto všetko budete môcť urobiť na tradičnej burze, ktorá sa onedlho uskutoční v Hlohovci. Na svoje si prídu hlavne mamičky so svojimi ratolesťami.

Psie záprahy pre deti

22. máj 11:00 – 17:00, štadión ŠK Peterčan v mestskej časti Peter

Psie záprahy a kopec zábavy pre deti aj dospelých. Možnosť zakúpiť si niečo pekné, či dobré, materiálna a finančná zbierka na podporu činnosti Azylu pre psíkov severských plemien Siberian heaven, súťaže pre deti a mnoho iného. Na toto všetko sa môžete tešiť priamo v Hlohovci!

VÍNO HLOHOVEC

28. mája, Jašter na Starej hore

Poslednú májovú sobotu si na svoje prídu v Hlohovci predovšetkým milovníci dobrého vína. Chystá sa totiž už 8. ročník výstavy vín a verejnej degustácie v Jašteri na Starej hore.

Katarína Koščová a Daniel Špiner

29. mája o 18:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Zážitkom pre všetkých milovníkov dobrej hudby bude určite šansónovo – jazzový koncert, na ktorom sa predstavia speváčka Katarína Koščová a klavírista Daniel Špiner.

Môže vás zaujímať:

Máj nabitý skvelými filmami: PROGRAM hlohoveckého kina na celý mesiac!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM