Kultúra

Nádielka filmov v hlohovskom kine: Takýto program sa chystá medzi sviatkami

Obdobie medzi sviatkami sa bude v kine Úsmev v Hlohovci niesť v znamení bohatej filmovej nádielky. Chystajú sa tieto premietania.

Ilustračný obrázok k článku Nádielka filmov v hlohovskom kine: Takýto program sa chystá medzi sviatkami
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Za filmovým vyžitím netreba v období medzi sviatkami chodiť ďaleko. Kino Úsmev v Hlohovci bude od stredy 27. decembra do soboty 30. decembra premietať každý deň. Tu je zoznam filmov, na ktoré sa môžete tešiť:

Mimoni

Streda 27. december 2017 o 17:00

Zamysleli ste sa niekedy nad tým , prečo vlastne tí žltí a neskutočne roztomilí Mimoni dobrovoľne slúžili Gruovi, zloduchovi s veľkým Z? Odpoveď prináša animovaná komédia Mimoni, ktorá z nich konečne a predovšetkým úplne zaslúžene robí hlavné postavy ich filmu. Odpoveď na vyššie uvedenú otázku nájdete hneď v úvode, ktorý mapuje historický vývoj Mimoňov. Predstavte si, že títo dobráci od kosti, vidia najväčší zmysel v tom, že slúžia najväčšiemu darebákovi široko ďaleko.

Vábenie výšok

Streda 27. december 2017 o 19:00

Víťazstvá a prehry oddeľuje tenká čiara. Slovenské horolezectvo v 80. rokoch prežívalo v Himalájach hviezdne hodiny. V roku 1984 vyliezli Slováci južnú panenskú stenu Lhotse, ktorú Reinhold Messner po neúspešnom pokuse označil za projekt ďalšieho tisícročia. Po svetovom uznaní naši horolezci hľadali ešte odvážnejší cieľ. Dokumentárny film Krutý Everest je svedectvom o nenaplnených snoch preliezť najťažšiu stenu Mount Everestu.

Bez lásky

Štvrtok 28. december 2017 o 20:00

Žeňa a Boris prechádzajú bolestným rozvodom. Spolu ich drží už len posledný problém, predaj bytu, inak si obidvaja zariadili nový život po svojom. Žeňa si našla staršieho bohatého muža, Boris čaká dieťa s kolegyňou z práce. Ich dvanásťročný syn Aljoša je im skôr na obtiaž. Ani jeden z nich o neho nestojí, akoby im pripomínal vlastné zlyhanie.

Špina

Piatok 29. december 2017 o 19:00

Sedemnásťročná stredoškoláčka Lena je na prahu dospelosti. Vstup do nej je však brutálny. Totálne zdrvená sa stiahne do seba a o svojej traume odmieta hovoriť aj s najbližším okolím. Silný, intímny portrét bolestivo poznačenej mladej ženy je vyrozprávaný z jej uhla pohľadu, do ktorého patria aj tínedžerské sny, rozmarnosť a rodinné hádky. Film zaujme aj dôslednou vizuálnou percepciou.

Balerína

Sobota 30. december 2017 o 17:00

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža.

Chatrč

Sobota 30. december 2017 o 19:00

Mack Phillips za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM