Erik Bojničan Rôzne

Na pochode sa zišlo bezmála 600 turistov: Jarné HP-čko v OBRAZOCH

Počasie síce v ostatných dňoch ukázalo svoju menej prívetivú tvár, no napriek tomu sa tohtoročný Jarný pochod HP radí medzi najúspešnejšie v histórii.

Ilustračný obrázok k článku Na pochode sa zišlo bezmála 600 turistov: Jarné HP-čko v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec

39. ročník Jarného pochodu HP sa celkovým počtom 596 turistov zaradil na 7. miesto medzi Jarnými pochodmi HP. Zúčastnili všetky vekové kategórie. Od najmenších účastníkov – detí predškolského veku – až po seniorov.

Zo širokého okolia

Ako informoval Fero Miklovč z Klubu slovenských turistov Hlohovec, medzi peších turistov zavítali aj cykloturisti. Medzi účastníkmi sa podarilo zaznamenať účasť turistov z miest a obcí okresov Hlohovec, Bratislava, Trnava, Nitra, Piešťany, Topoľčany.

Každý účastník dostal na štarte Preukaz účastníka, do ktorého mu boli postupne zaznamenané pečiatky na štarte, kontrole a v cieli. V cieli dostal každý turista diplom a spomienkovú pohľadnicu. Deti boli na štarte i v cieli odmenené malými sladkými odmenami – cukríkmi.

Zdroj: KST Hlohovec

Lesná galéria

Na kontrolách Ovčia skala aj Havran bola pripravená aj tradičná lesná galéria fotografií z ostatných dvoch Pochodov HP. „Na štartovej kontrole v Hlohovci, na kontrole Ovčia skala, aj v cieľovej kontrole Havran prebehlo všetko v poriadku a predpokladáme, že aj k všeobecnej spokojnosti turistov,“ povedal ďalej F. Miklovič.

Novinkou bol mimoriadny turistický autobus. Ten bol ráno vypravený na štart do Studenej doliny. Bol určený prednostne pre prepravu detí (MŠ, ZŠ) a ich sprievodu. Popoludní boli z cieľa Havran vypravené celkovo 4 spoje na trase Havran – Hlohovec. Všetci turisti, ktorí prejavili záujem, boli dopravení do Hlohovca.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť atmosféru 39. ročníka Jarného pochodu HP.

Obrazom: Jarné HP-čko prilákalo stovky turistov
9
Galéria
Zdroj: KST Hlohovec

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM