Erik Bojničan Správy

Na Nitrianskej má vyrásť nové parkovisko: TAKTO má vyzerať po dokončení

Na Nitrianskej ulici sa už začali stavebné práce. Má tam totiž vyrásť nové parkovisko, pozrite sa ako má vyzerať po dokončení.

Ilustračný obrázok k článku Na Nitrianskej má vyrásť nové parkovisko: TAKTO má vyzerať po dokončení
Zdroj: TASR

Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová informovala o tom, že v utorok 16. júna 2015 bolo firme, ktorá by mala nové parkovisko vybudovať odovzdané stavenisko k začatiu prác na stavbe „Parkovisko Nitrianska ul. Hlohovec“. V rozpočte mesta bola podľa radnice na túto sumu vyčlenená suma 63 tisíc eur.

Skutočná vysúťažená cena je podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy o 8 500 eur nižšia (54 497 eur s DPH).

„Stanovený termín odovzdávania nového parkoviska je 5. august 2015. Miesto pre výstavbu nového parkoviska sa nachádza v zelených plochách a na jestvujúcej spevnenej betónovej dopravnej ploche,“ hovorí Hrinková Siebenstichová.

V priebehu letných mesiacov vznikne podľa mesta v predmetnej lokalite 24 nových parkovacích miest s rozmermi 2,5 × 5m pre každé auto a súčasťou projektovej dokumentácie bude aj rozšírenie jestvujúcej príjazdovej komunikácie na dvojpruhovú, obojsmernú so šírkou 5,5m s povrchovou úpravou asfaltobetón.

Ako ďalej uvádza referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy, výstavbou nových parkovacích plôch vychádza Mesto Hlohovec v ústrety požiadavkám obyvateľov v predmetnej lokalite. „Súčasťou stavby bude aj odvodnenie. V rámci riešenia stavby projektová dokumentácia počíta aj s vytvorením nových zelených plôch a výsadbou vzrastlých stromov,“ pokračuje Hrinková Siebnstichová.

„Prosíme obyvateľov dotknutého sídliska o trpezlivosť počas rekonštrukcie, ako aj o rešpektovanie pokynov dodávateľa stavby,“ uzavrele referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Foto: Ilustračné

Takto má vyzerať nové parkovisko na Nitrianskej ulici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM