Samospráva

Na hlohovskej radnici prebieha kontrola NKÚ: Vieme, na čo je zameraná

Na Mestskom úrade v Hlohovci prebieha kontrola Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Prinášame vám podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na hlohovskej radnici prebieha kontrola NKÚ: Vieme, na čo je zameraná
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Na ochranu osobných údajov v informačných systémoch mesta Hlohovec je zameraná kontrola NKÚ, ktorá sa začala v stredu 12. októbra na Mestskom úrade v Hlohovci. Kontrolóri NKÚ si podľa informácií hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej vyžiadali potrebné doklady – písomné informácie, vyjadrenia a vysvetlenia, ktorými mestský úrad disponuje a ktoré budú predmetom kontroly. „Preverované budú záznamy v informačných systémoch, v ktorých sa spracúvajú osobné údaje v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,“ uviedla hovorkyňa.

Informovala, že NKÚ požiadal o predloženie bezpečnostného projektu, evidenčných listov informačných systémov, zoznamu oprávnených osôb, koncepcie rozvoja informačných systémov, zoznamu ukončených a prebiehajúcich informačno-komunikačných projektov v rokoch 2015 a 2016. Tiež si vyžiadal zoznam zamestnancov, platnú organizačnú štruktúru, účtovnú závierku, záverečný účet mesta 2015 a ďalšie zoznamy a doklady, ktoré budú podliehať podrobnej kontrole. Tá sa dotýka predovšetkým roku 2015.

NKÚ vykonáva kontrolnú činnosť na základe plánu kontrolnej činnosti. Kontrolovanými subjektmi v rovnakej veci sú podľa hovorkyne okrem Hlohovca aj ďalšie štyri mestá – Piešťany, Galanta, Sládkovičovo a Holíč. V prípade zistenia nedostatkov NKÚ SR môže predkladať kontrolovaným subjektom a príslušným orgánom odporúčania na ich riešenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM