Erik Bojničan Kultúra

Na aké podujatia si vybehnúť? Víkendové tipy pre Hlohovčanov

Nezaháľajte doma a vybehnite si počas víkendu medzi ľudí. Prinášame vám víkendové tipy na zaujímavé podujatia v Hlohovci a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Na aké podujatia si vybehnúť? Víkendové tipy pre Hlohovčanov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska v discgolfe

Piatok 14. október – Nedeľa 16. október, Zámocká záhrada

Cez víkend od 14. do 16. októbra sa majú milovníci netradičných športov v Hlohovci na čo tešiť. Zámocká záhrada sa stane dejiskom Majstrovstiev Slovenska v discgolfe. Predstaví sa u nás elita tohto športu vrátane vicemajsterky Európy a aktuálneho majstra Slovenska.

Jesenný pochod HP

Štart: Sobota 15. október 7:00 – 9:00, Železničná stanica Hlohovec

V októbri sa môžeme tešiť na skutočnú turistickú chuťovku – Jesenný pochod HP. Milovníkov pohybu čaká tradičná trasa z Hlohovca po úpätí Považského Inovca, ktorý je pre mnohých vďaka jesenným farbám práve v tomto období najkrajší. Dĺžka trasy je od 13 do 37 kilometrov.

Divadlo: Vadí – nevadí

Nedeľa 16. október o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Cez víkend sa v našom meste môžeme tešiť aj na pravú atmosféru divadla. Tragikomédia v podaní Divadla Dino v hre Františka Reháka Vadí – nevadí Hlohovčanom priblíži osud Paľka Slivku a troch smutných sestier. V Empírovom divadle bude priestor pre smiech, ako aj pre zamyslenie.

Výstava: Fraštacký tŕň

Sobota – Nedeľa od 13:00 do 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Náladu vám počas chladných dní v Hlohovci môže zlepšiť výstava prác kresleného humoru Fraštacký tŕň, ktorá bola poslancami zaradená medzi nehmotné pamätihodnosti mesta. Svoje práce do súťaže poslali karikaturisti zo všetkých kútov sveta. Môžete si tak pozrieť kresby domácich a európskych autorov ale aj karikaturistov z Austrálie, Brazílie, Argentíny, Kene či napríklad Číny.

Pohár EHF: Sporta – Astrachan

Nedeľa 16. október o 14:00, Športová hala na Zábraní

Európske ťaženie našich hádzanárov, ktoré začalo v ruskom Astrachane sa sťahuje do Hlohovca. Nedeľný duel rozhodne o tom, ktoré z mužstiev bude pokračovať. V športovej hale sa nebude núdza o tú pravú športovú atmosféru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM