Erik Bojničan Správy

Môžu zazvoniť aj u vás: Takýto opytovatelia navštevujú hlohovské domácnosti

Možno už aj vám zaklopali na dvere, alebo ešte iba zaklopú. Vybrané hlohovské domácnosti navštevujú opytovatelia. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Môžu zazvoniť aj u vás: Takýto opytovatelia navštevujú hlohovské domácnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zisťovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2016 (EU SILC 2005 – 2016).

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017, ktoré odštartovalo 10. apríla a bude ukončené 29. mája 2017 vybraných takmer 500 obcí, medzi nimi aj mesto Hlohovec. Do zisťovania je zaradených cca 6 000 domácností.

V tomto období vybrané domácnosti vo Vašom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.

Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie.

To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale í medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM