Zuzana Jakubičková Futbal

Množstvo policajtov v pozore: Na futbal mieria fanúšikovia Žiliny

Tento víkend si v Trnave zmerajú sily Spartak Trnava a MŠK Žilina. Na zápas má doraziť aj tvrdé jadro žilinských fanúšikov, čo si vyžiada zvýšené bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Množstvo policajtov v pozore: Na futbal mieria fanúšikovia Žiliny
Foto: Zuzana Jakubičková

Sobotňajší zápas sa blíži a pozornosť vzbudzuje hlavne žilinská strana. Spartak dostal od MŠK oficiálny list, kde sa píše, že na zápas sa chystá aj tvrdé jadro ich priaznivcov posilnených o fanúšikov z Poľska, informoval o tom portál trnavskyhlas.sk

„Vlastným šetrením ako aj v spolupráci s políciou sa nám podarilo zistiť, že na stretnutie plánujú vycestovať členovia OZ Žilinskí fanatici spolu s poľskými fanúšikmi klubu Góral Żywiec v počte cca 100 – 150 osôb, s cieľom páchať násilnosti a výtržnosti v meste, ako aj na štadióne,“ stojí okrem iného v liste od MŠK Žilina, uvádza ďalej portál.

Z toho dôvodu sa vstupenky pre fanúšikov hostí budú predávať iba v Žiline a iba registrovaným priaznivcom. „Týmto opatrením chceme predísť tomu, aby sa do areálu infiltrovali osoby, ktoré považuje za nebezpečné dokonca ich vlastný klub,“ uviedol PR manažér Spartaka Marek Ondrejka pre portál trnavskýhlas.sk

List bol postúpený polícii a prípad prebralo oddelenie zaoberajúce sa extrémizmom. Zápas sa považuje za rizikový, ale nie len kvôli Žilinčanom, ale aj kvôli posledným udalostiam okolo Spartaka.

Bezpečnostné opatrenia

Polícia pripravuje bezpečnostné opatrenia, ktoré sa dotknú niektorých občanov a polícia ich nevyhnutne musí vykonať na ochranu majetku a zdravia.

Kollárova ulica bude v prípade potreby čiastočne uzatvorená pred začatím futbalového stretnutia a po jeho ukončení na nevyhnutne potrebný čas.

Do bezpečnostných opatrení budú nasadení príslušníci poriadkovej polície, dopranej polície, kriminálnej polície, pohotovostných policajných útvarov z Trnavy a Nitry, príslušníci krajskej zásahovej skupiny, policajná kynológia a jazdná polícia. Z techniky bude pripravené vodné delo.

Polícia prosí občanov, aby rešpektovali pokyny a s týmito obmedzeniami už vopred rátali

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM