Erik Bojničan Krimi

Mladík (19) zabíjal nudu zvláštnym spôsobom: Pri lezení na kostol zničil veľmi vzácnu pamiatku!

Národná kultúrna pamiatka v našom meste je zničená. Mladý muž (19) ju podľa mužov zákona zhodil pri tom ako liezol na kostol.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (19) zabíjal nudu zvláštnym spôsobom: Pri lezení na kostol zničil veľmi vzácnu pamiatku!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Márie Linkešovej polícia vyšetruje prípad, pri ktorom bola zničená národná kultúrna pamiatka – socha apoštola Pavla, ktorá bola na kostole sv. Michala. Skutok sa podľa mužov zákona stal v nedeľu 29. marca krátko po polnoci.

Polícia podľa Linkešovej prípad vyšetruje ako zločin poškodzovania cudzej veci, z ktorého je podozrivý 19 ročný mladý muž z Hlohovca.

„V nedeľu krátko po polnoci vyliezol na stenu hlohovského kostola. Pri lezení zhodil rukou pieskovcovú sochu apoštola Pavla, ktorá je súčasťou západného gotického portálu z II. polovice 15 st. a je evidovaná ako národná kultúrna pamiatka. Muž padol spolu so sochou asi z dvojmetrovej výšky a z miesta ušiel. Socha sa pri dopade na zem úplne zničila,“ opísala prípad Linkešová.

Podozrivý sa k poškodeniu sochy podľa polície priznal.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM