Erik Bojničan Kultúra

Milovníci vína sa v Hlohovci majú na čo tešiť: Vinobranie spojené s hudbou!

Pohár dobrého vína pri príjemnej hudbe bezpochyby patrí k začiatku jesene. A práve takéto podujatie sa chystá v Hlohovci. Čo na ľudí čaká?

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína sa v Hlohovci majú na čo tešiť: Vinobranie spojené s hudbou!
Zdroj: TASR

Pri pohľade z okna či do kalendára je jasné, že sa blíži jeseň. S tou sú však okrem sychravého počasia spojené aj príjemnejšie veci. Medzi tie patria napríklad obľúbené jesenné trhy a jarmoky, no neodmysliteľne k nej patrí aj oberačka hrozna a výroba vína. Milovníci tohto nápoja si prídu na svoje počas blížiacej sa akcie.

Dôležité meno

Čo sa týka pestovania hrozna a výroby vína, Hlohovec a okolie majú bohaté tradície, na ktoré môžeme byť právnom pyšní. Jedným z dôležitých mien, ktoré sa zapísalo do histórie bezpochyby je aj Ferdinad Fussman, ktorý pochádzal zo slovinského Mariboru, odkiaľ sa začiatkom 20. storočia presťahoval na Slovensko.

Prečítajte si: Prvé info o Michalskom jarmoku: Kolotoče, stovky stánkov aj zaujímavá novinka!

Medzi obcami Bojničky a Dvorníky odkúpil väčšiu časť pozemkov, kde založil vlastné vinohradníctvo s názvom Pannonia. Na týchto miestach postupne vybudoval rozsiahly vinohradnícky areál s menším kaštieľom pri ceste.

Sté výročie

V sobotu 10. septembra od 16:00 sa práve pri príležitosti 100. výročia príchodu Ferdinanda Fussmanna na Pannoniu bude na Fussmanovom dvore konať Vinobranie spojené s vystúpeniami folklórnych skupín Heskovci z Červeníka, Šulekovčan, Inovec, Rozmarín zo Šintavy, Bojničan z Bojničiek, Súbor Dvorníky, Súbor Sasinkovo.

Prečítajte si: Údajné zjavenia aj lákavá voda: Navštívili ste už neďaleké pútnické miesto?

A ako hlavný hosť príde Jožka Šumukař z Moravy. Na svoje si prídu aj najmenší, pre ktorých je pripravený skákací hrad, maľovanie na tvár či koníky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM