Erik Bojničan Správy

Michalský jarmok je za nami: Aký bol z pohľadu strážcov poriadku?

Počas najväčšieho hlohoveckého podujatia sme v uliciach mohli vidieť množstvo policajtov dohliadajúcich na pokojný priebeh jarmoku. S čím sa stretli?

Ilustračný obrázok k článku Michalský jarmok je za nami: Aký bol z pohľadu strážcov poriadku?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend žilo mesto obľúbeným Michalským jarmokom. Konal sa v netradičnom termíne, na prelome mesiacov september a október. Bol v znamení noviniek, veľkej návštevnosti a slnečného počasia. Okrem jarmočných dobrôt a sladkého burčiaku sa však toto podujatie každoročne spája aj so zvýšeným nasadením policajných hliadok, ktoré dohliadajú na poriadok. Aký bol z ich pohľadu Michalský jarmok?

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Bez vážnych problémov

Napriek tomu, že hlohovecké ulice doslova praskali vo švíkoch, jarmočisku sa vyhli vážne problémy, ktoré by si vyžadovali zásah polície. „V rámci bezpečnostných opatrení nebolo zo strany príslušníkov mestskej polície zaznamenané vážne narušenie verejného poriadku,“ uviedol k Michalskému jarmoku náčelník mestskej polície v Hlohovci Vladimír Kollár.

Prečítajte si: V Leopoldove sa stala nehoda: S týmto sa policajti obracajú na ľudí!

Na mestskú políciu boli podľa informácií z radnice odovzdané dve nájdené peňaženky a jeden doklad totožnosti. V nočných hodinách mestskí policajti zaznamenali 9 oznámení na rušenie nočného pokoja, v prevažnej miere v reštauračných a pohostinských zariadeniach.

Sanitka aj hasiči v pohotovosti

Na bezpečnosť návštevníkov jarmoku sa zamerali aj organizátori. Hlohovčania mohli okrem už spomínaných mestských policajtov vidieť aj príslušníkov policajného zboru Slovenskej republiky, hasičov a v pohotovosti boli aj zdravotníci.

Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Prečítajte si: Takýto stres v Hlohovci zažila Hudba z Marsu: Pre publikum ale má jasný odkaz!

„Bezpečnosť bola jedna z tých vecí, ktoré sme sa snažili v tomto roku posunúť na vyššiu úroveň. Za pódiom mohli ľudia vidieť okrem vlastnej usporiadateľskej služby aj sanitku a hasičov. Vážnejšie incidenty neboli, sanitka poskytla ošetrenie a pomoc viacerým ľuďom s menšími zdravotnými problémami,“ uviedol riaditeľ Mestského kultúrneho centra v Hlohovci Michal Klembara.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Aký bol z Michalský jarmok z pohľadu strážcov poriadku?
4
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM