Zuzana Jakubičková Rôzne

Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu pred búrkami: Objaviť sa môžu aj krúpy

V pondelok vystúpi teplota až na 28 stupňov Celzia. V popoludňajších hodinách môžeme očakávať búrky, miestami budú padať aj krúpy.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vydali pre náš okres výstrahu pred búrkami: Objaviť sa môžu aj krúpy
Zdroj: Dnes24.sk

V brázde nízkeho tlaku vzduchu postupuje cez Česko a Rakúsko zvlnený studený front len veľmi pomaly na severovýchod.

V pondelok bude polojasno až oblačno. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28 stupňov Celzia. Miestami, hlavne v popoludňajších hodinách môžeme očakávať prehánky alebo búrky. Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí pre celé Slovensko, miestami môžu padať aj krúpy. Zafúka prevažne južný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

„V okrese Hlohovec sa ojedinele očakáva výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 15 – 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 – 25 m/s. Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informujú meteorológovia zo SHMU.

Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Zrážky: 15 – 30 mm
Vietor: 17 – 25 m/s

Hydrologická výstraha tretieho stupňa platí pre Dunajskú Stredu, Komárno a Nové Zámky, druhý stupeň meteorológovia vydali pre Senec a Malacky a prvý stupeň pre Bratislavu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM