Erik Bojničan Správy

Mestskí policajti budú mať nového šéfa: Komisia s primátorom odporučí poslancom jedno meno

Na najbližšom mestskom parlamente poslanci okrem iného budú rozhodovať aj o šéfovi mestskej polície. Pozrite sa koho navrhuje primátor.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti budú mať nového šéfa: Komisia s primátorom odporučí poslancom jedno meno
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová informovala o tom, že poslanci Mestského zastupiteľstva budú vo štvrtok rozhodovať o vymenovaní nového náčelníka Mestskej polície v Hlohovci. Pred časom mesto avizovalo, že na post náčelníka je vypísané výberové konanie.

„Na návrh primátora mesta by sa ním mal od 1. 9. 2015 stať súčasný riaditeľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave plk. Mgr. Vladimír Kollár,“ uviedla Hrinková Sibenstichová.

Podľa zákona o obecnej polícii náčelníka mestskej polície na návrh primátora vymenúva a odvoláva Mestské zastupiteľstvo (MsZ). Primátor Mesta Hlohovec Miroslav Kollár má však podľa informácií z radnice zámer obsadiť všetky vedúce pracovné miesta v jeho riadiacej pôsobnosti výberovým konaním a tohto dôvodu aj nový náčelník mestskej polície vzišiel z výberového konania.

Ako ďalej informuje mesto, do výberového konania sa prihlásili traja uchádzači, pričom jeden záujemca nepredložil všetky potrebné doklady, preto sa ústneho pohovoru zúčastnili iba dvaja z nich.

Títo podľa radnice odprezentovali svoje koncepcie rozvoja Mestskej polície a komisia navrhla primátorovi mesta predložiť Mestskému zastupiteľstvu na vymenovanie náčelníka MsP Mgr. Vladimíra Kollára.

„Primátor mesta Ing. Miroslav Kollár po pohovore s oboma kandidátmi na obsadenie uvedenej pracovnej pozície navrhol poslancom MsZ odvolať Mgr. Tibora Kučeru z funkcie náčelníka MsP ku dňu 30. 6. 2015 a vymenovať Mgr. Vladimíra Kollára do funkcie náčelníka MsP od 1. 9. 2015,“ uzavrela Hrinková Siebenstichová

Čítajte tiež:

Mestskí policajti a ich zásahy v teréne: Pozrite si rebríček TOP lokalít v Hlohovci!

Policajti v Hlohovci riešili za uplynulý rok až 1 518 priestupkov: Pozrite, koľko nazbierali do mestskej kasy!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM