Erik Bojničan Rôzne

Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!

Dlhé zimné mesiace sú už za nami a čoraz silnejšie sa pomaly, ale isto, začína už aj u nás prejavovať jar. Práve toto obdobie je priam ideálne na osedlanie bicyklov. Hlohovčania majú teraz o dôvod naviac!

Ilustračný obrázok k článku Mesto zverejnilo zaujímavú výzvu: Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa už onedlho chystá v Hlohovci? Počas mája sa budú môcť ľudia v našom meste zapojiť do národnej súťaže Do práce na bicykli. Cieľom je zvýšiť využívanie bicykla na cestu do a z práce.

Do súťaže sa v Hlohovci môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v našom meste. Do súťaže sa nemôžu zapojiť jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií.

„Súťaž podporuje využitie bicyklov na pravidelné dochádzanie do práce. Cieľom tejto kampane je vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ uvádza mesto Hlohovec

V minulom roku sa do súťaže Do práce na bicykli zapojili viac ako dve desiatky slovenských miest, v ktorých sa oficiálne zaregistrovalo viac ako 1 500 súťažiacich.

Súťaž Do práce na bicykli vyhlásil národný cyklokoordinátor Peter Kľučka z Ministerstva dopravy výstavby a regionálneho rozvoja SR. Podľa mesta je koordinátorom cyklistický nadšenec a hlohovský viceprimátor Miloslav Drgoň. Bližšie informácie o súťaži, jej pravidlách a registračný formulár nájdu záujemcovia na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM