Erik Bojničan Správy

Mesto bude zamykať cintoríny: Chce ich ochrániť pred zlodejmi a vandalmi

Radnica bude zamykať cintoríny. Snaží sa naplniť doteraz nedodržiavané ustanovenia VZN mesta Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude zamykať cintoríny: Chce ich ochrániť pred zlodejmi a vandalmi
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec a prevádzkovateľ pohrebísk informovali o tom, že cintoríny v Hlohovci a v mestskej časti Šulekovo sa budú od 15. júla 2015 po 21. hodine zamykať.

Cieľom tohto opatrenia je podľa radnice chrániť miesto posledného odpočinku pred zlodejmi a vandalmi.

„Zamknuté brány a dohľad Mestskej polície majú zabrániť poškodzovaniu hrobových miest a ničeniu majetku mesta, ktorým cintoríny sú. Prosíme preto občanov, aby rešpektovali prevádzkový poriadok a nezdržiavali sa na cintoríne po týchto hodinách,“ uvádza referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Mesto sa týmto opatrením snaží naplniť doteraz nedodržiavané ustanovenia Všeobecne záväzného nariadenia mesta Hlohovec. Pohrebisko je podľa radnice zmysle predmetného VZN prístupné verejnosti v letnom období od 1. apríla do 30. septembra denne od 6:00 do 21:00 hod a v zimnom období, ktoré trvá od 1. októbra do 31. marca, sú cintoríny otvorené od 7:00 do 19:00 hod.

„Návštevníci mestských cintorínov sú v povinní pred určenou zatváracou hodinou bez osobitného upozornenia pohrebisko opustiť,“ dodala Hrinková Siebenstichová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM