Erik Bojničan Od Vás

MEGA projekt mesta rozprúdil vášnivú diskusiu: Čo si o dopravnom pláne myslia Hlohovčania?

Zaťali sme do živého. Zdá sa, že táto téma je v Hlohovci mimoriadne aktuálnou. Prečítajte si niektoré reakcie ľudí z nášho FB!

Ilustračný obrázok k článku MEGA projekt mesta rozprúdil vášnivú diskusiu: Čo si o dopravnom pláne myslia Hlohovčania?
Zdroj: Dnes24.sk

Včera sme vás informovali o tom, že mestský parlament na svojom decembrovom zasadaní schválil dokument Program rozvoju mesta, ktorý je koncipovaný na obdobie rokov 2016 – 2023.

Téma vás nenechala chladnými. Vyvolala vášnivé reakcie na Facebooku. Pod článkom sa objavilo jedenásť komentárov. Vyberáme niektoré z nich.

„Plačem od smiechu…realizovať sa bude až v tedy, keď sa bude môcť niekto na tom nabaliť…“ napísal David.

„Ja si osobne myslím, že sa toho už dožijeme, pozrite sa okolo seba, že sa tu už konečne niečo robí…ale samozrejme iné je to čítať a iné už využívať,“ myslí si Martin.

„Sprejazdniť mesto bude ozaj nevyhnutnosť – už teraz to pomaly kolabuje,“ vyjadril sa Miroslav.

„Kým vieš snívať tak máš nádej :D,“ napísal Lukáš.

„Jedna vec sú plány, druhá realizácia, ale som zvedavá, nápady to nie sú zlé,“ vyjadrila sa Lenka

Všetky komentáre nájdete na našom Facebooku.

Jednou z oblastí, na ktoré je program zameraný je aj zníženie zaťaženia centra mesta automobilovou dopravou a zlepšenie dopravy v regióne. Ako sa v dokumente uvádza: „Cieľom opatrenia je sériou projektov a opatrení ukľudniť dopravu v centre mesta, odstrániť rozhodujúcu bariéru prístupu do mesta Hlohovec a zvýšiť tým nielen komfort individuálnej a hromadnej dopravy, ale aj bezpečnosť a civilnú ochranu.“

Súčasťou Novej dopravnej politiky bude podľa mesta viacero projektov, opatrení. „Ďalej uvedené sú tie, ktoré považujeme za potrebné v rámci dopravnej politiky posúdiť. Okrem nich budú doplnené do zoznamu tie na ktorých príde v rámci dopravnej politiky k zhode,“ stojí v dokumente schválenom poslancami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM