Rastislav Búgel Bowling

MBL: PokecKuKolu 16

Mestská bowlingová liga pokračovala svojim 16.kolom. Prinášame Vám najnovší PokecKuKolu.

16. hrací deň až na pár výnimiek veľa vzruchu nepriniesol . Len 13 hráčov sa môže pochváliť viac ako tristo bodovým zápisom. Prekvapení sme sa však dočkali dvoch . Nepredpokladalo sa víťazstvo Nepočujúceho Teamu nad REAL-om a už vôbec nie víťazstvo SUGO TEAM-u nad BOWLINGRIDERS, ktoré výrazne pozmenilo postupové ambície iných tímov do finálovej desiatky.

Prvý zápas dňa zaobstaral už spomínaný duel NEPOČUJÚCI TEAM – REAL. REAL bol mierny papierový favorit, no keďže nehral ich najlepší hráč Erik Rácik, šance sa chopil ich súper. NEPOČUJÚCI TEAM druhým víťazstvom v rade poskočil v tabuľke o jednu priečku hlavne kvôli stúpajúcej forme ich najlepšieho hráča Dušana Kollára, ktorému evidentne zachutilo byť členom klubu tristovkárov, tentoraz nahádzal dokonca svoje osobné maximum – 336 bodov .

V ďalšom zápase OTC – LAKY TEAM sa prekvapenie nekonalo, ak keď hráči LAKY TEAM-u zvíťazili po ich podpriemernom výkone o tesných 26 bodov. Zaujal jedine výkon Ivety Ághovej s OTC so súčtom 296 bodov. LAKY TEAM splnil štvrtinu svojho plánu, no ďalší týždeň ich čaká HALIGANDA a na tú im celkových 756 bodov rozhodne stačiť nebude .

BACIGALA TEAM chcel proti SOROŠ-u zabojovať o ďalšie 2 body a víťazstvom sa čo najviac priblížiť k vysnenej desiatke. Stalo sa. SOROŠ v poslednom čase hádže dobre len na tréningoch, v zápase sa už jej hráči trápia. BACIGALA vyhrala rozdielom 41 bodov a jediným tristovkárom v ich rade bol Daniel Čulák s výkonom 305 . BACIGALA tak zaknihovala tretiu výhru v slede a mohutným finišom dobieha zmeškaný vlak. Šance SOROŠ-u naopak prehrou klesli na bod mrazu .

Hráči THE GALES podali proti BMW INVEST-u viac než sympatický výkon, no na favorita, ktorý už v prvej runde zvalil rovných 500 kolov, to nestačilo. Zdá sa, že aj účasť galesákov, tak ako aj sorošákov v prvej desiatke zostáva len labuťou piesňou. Najlepší hráč THE GALES – Michal Šišan nahádzal v tomto zápase 304 bodov, u víťaza vyčnel Fero Skalický so súčtom 359 ako aj ďalší novic prebiehajúceho ročníka MBL Ervín Soják, ktorý si lepšiu premiéru nemohol ani želať . Nahádzal na úvod neuveriteľných 332 bodov, na nováčika až zarážajúco skvelé číslo. Žeby tajné a doteraz skryté eso BMW INVEST-u na nadstavbu? Ervín navyše rozšíril počet aktívnych súťažiacich v MBL pre tento ročník na číslo 103 .

Zápas B-TEAM vs. DEICIDE sa spočiatku viac než nádejne vyvíjal v prospech béčkarov, ktorí v polovici prvej rundy viedli už o 50 bodov. No potom sa prebudili hráči DEICIDE, ktorí si uvedomili v pravý čas o čo hrajú. Zápas ešte do polčasu otočili, aby napokon triumfovali výhrou rozdielom 70 bodov . Navyše si ako tím spravili svoje maximum v podobe 889 bodov , čo už pred stále viac črtajúcejšou sa nadstavbou nie je malicherné číslo. Stačí im vyhrať už len jediný zápas. Pri forme akú produkujú teraz, veď vyhrali 6 duelov v rade, nemusia ísť ani do najbližšieho súboja s BMW INVEST-om vo vopred porazeneckej nálade. Takú sériu je predsa škoda prerušiť. V tomto zápase bol najlepším hráčom B-TEAM-u Milan Barek s 310 bodmi, za DEICIDE doslova exceloval Braňo Rácik, ktorý sa stal aj hráčom kola so súčtom 362 bodov. Netreba snáď ani spomínať, že to bol zároveň jeho osobák .

Súboj HRBATA – ŠTAMGASTI mal jednoznačného favorita. ŠTAMGASTI si v uvoľnenom zápase nahádzali svoje tohto sezónne maximum v podobe 968 bodov a zvíťazili rozdielom rovných 300 bodov. Vynikajúce výkony podali Králičovci, Milan zhodil 360 a Monika 315 kolov. Dušan Genov zaostal pred bránami tristovky o 7 bodov. HRBATA nasadila do tohto duelu čisto ženské obsadenie a dievčatá nesklamali. Najmä Marta Babicová si výrazne vylepšila svojim osobákom priemer, keď v druhej runde zhodila krásnych 152 kolov . Takéto čísla treba už len v budúcnosti zopakovať častejšie. Vyrovnanými výkonmi oplýva Zuzana Hrčková, ktorej priemer sa v posledných troch kolách pohybuje okolo 247 bodov na zápas. Oproti úvodným kolám to nie je rozhodne nepostrehnuteľný fakt a hlavne úspech. Druhý najlepší výkon predviedla aj Monika Tarabová, takže je predpoklad, že nielen mužské osadenstvo vstúpi do nadstavby s lepšími výkonmi. Dá sa očakávať, že HRBATA sa už neuspokojí len s jedným víťazstvom .

Jeden z kvalitnejších zápasov večera sa očakával od dvojice Z@VINÁČ – KRÁTKY PROCES. Oba celky nesklamali, aj keď u hráčov Z@VINÁČ-u ani jeden neprekročil tristobodovú hranicu. KRÁTKY PROCES zvíťazil aj preto, že sa to na jeho strane podarilo hráčom dvom a Vladovi Kozačenkovi opäť chýbal len kúsok, presne 7 kolov. Jeho tímoví hráči ho však zastúpili ukážkovo. Miro Halás pookrial najmä v druhej runde (197bodov) a celkovo zhodil 352 kolov . Katka Šefraníková sa tiež nedala zahanbiť, peknými 336 bodmi si urobila nielen osobné maximum , ale sa stala aj hráčkou kola. Významné zlepšenie formy hráčov KRÁTKEHO PROCES-u pred budúco týždňovým zápasom o primát víťaza základnej časti s CIBAK TEAM-om určite hráčom súpera už teraz nedáva pokojne spávať. Séria 7 zápasov v rade so súčtom nad 900, posledné 3 zápasy dokonca nad súčet 969, to je aktuálna vizitka KRÁTKEHO PROSES-u, tímu ktorý sa netají ambíciami obhájiť minuloročné prvenstvo po základnej časti . Zdvorilosť, či galantnosť pôjde v zápase s dobrými kamarátmi- cibáčikovcami na hodinku určite bokom. Zápas ako remeň bude vyvrcholením dlhej fázy základnej časti MBL .

Už v úvode bolo spomenuté, že zápas SUGO TEAM – BOWLINGRIDERS mal prekvapivého víťaza. SUGO aj bez Ivana Suchánka v zostave, no s najmladším trénerom MBL, Ivanovým synom Jakubom, odohralo perfektný zápas, v ktorom základ úspechu položili Hrnčárovci. Anka, ktorá sa vrátila do zápasovej praxe po dlhých 13 kolách nahádzala 290 bodov a Ján si dokonca vylepšil svoj osobák na 351 bodov . SUGO súboj vyhralo rozdielom 40 kolov. Všetko mohlo byť inak, Tibor Halás však aj keď sa stal najlepším hráčom BOWLINGRIDERS v pondelok nemal svoj deň . Málokedy sa mu stáva, že nezvalí aspoň 300 kolov v zápase. SUGO týmto víťazstvom výrazne prehovorilo do poradia v tabuľke. Zrazu takmer neriešiteľná situácia s postupom medzi najlepších 10 má hneď reálnejšie kontúry. Stačí mu už vyhrať len 2 zápasy. Ak sa to nepodarí nasledujúce kolo proti zlepšujúcim sa POSTAVIČ-kám, nemusia ešte lámať palicu. Ďalšie zápasy ich čaká LAKY TEAM a HKM.

CIBAK TEAM nastupoval na dráhy proti HKM hneď po zápase KRÁTKEHO PROCES-u a možno aj tým, že si odsledoval kvalitný výkon svojho súpera v budúcom kole, nehral príliš uvoľnene. Víťazstvo síce cibáčikovcom neuniklo, vyhrali s prehľadom o 201 bodov, no 874 bodov nie je pre lídra MBL žiadne terno . Týmto výsledkom sa dostali takmer o 100 bodov do sklzu s porovnaním priemeru KRÁTKEHO PROCES-u a tak matematika je jasná. V 17. kole musia s týmto súperom minimálne remizovať ak sa chcú vyhrievať na bowlingovom výslní až do záveru základnej časti . Necháme sa prekvapiť koho budú na tento dôležitý zápas nominovať. Kuloáre tvrdia, že okrem zvýšeného počtu tréningových dávok cez týždeň si takmer ich všetci hráči išli doladiť duševnú pohodu na známu skupinu Senzus. Uvidíme, či to zaberie. V zápase proti HKM sa totiž ako tak darilo len Tomášovi Wesolowskému, ktorý zvalil 323 kolov .

Tak trochu prekvapením možno nazvať aj výsledok stretnutia POSTAVIČKY – HALIGANDA nakoľko POSTAVIČKY dali možnosť vyniknúť druhému sledu hráčov. Tí však potvrdili, že ich základňa má viaceré šikovné a napredujúce talenty. Solídne zahrali Jozef Zeisel s Ľubošom Kvantom, na druhej strane svoj priemer odohral len Ľubomír Štefek a druhom polčase dosadený Ľubomír Cibuľka. POSTAVIČKY vyhrali o 43 bodov a HALIGANDA tak stále nemá postupovú istotu .

Vyzerá to tak, že ak v ďalších kolách neprehrá DEICIDE s REAL-om a SUGO TEAM s LAKY TEAM-om, situácia sa v tabuľke v boji o prvú desiatku už meniť nebude. No bowling napriek tomu, že je krásnou hrou, vie byť aj často zradný. Nič preto ešte stále nie je isté. Takmer so 100 percentnou istotou však spoznáme víťaza základnej časti MBL už budúce kolo. Po vzájomnom zápase ním môžu byť buď hráči CIBAK TEAM-u alebo KRÁTKEHO PROCES-u. Osobne sa z objektívnych dôvodov tohto zápasu už neviem dočkať.

MBL16
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM