Zuzana Jakubičková Samospráva

Maynet dostal zelenú. Hádzaná v meste nekončí!

Posledné zastupiteľstvo v tomto roku sa môže pýšiť veľkou účasťou občanov. Dôvodom bol jeden z bodov rokovania, týkajúci sa prenájmu športovej haly na Zábraní spoločnosti Maynet. Návrh prišli podporiť nie len fanúšikovia hádzanej, ale aj samotní hráči spolu s trénerom Liptákom.

Ilustračný obrázok k článku Maynet dostal zelenú. Hádzaná v meste nekončí!
Foto: Zuzana Jakubičková

Tlak na primátora mesta zo strany nespokojných bol zjavný, keďže pred zasadnutím prečítal svoje verejné vyhlásenie k danej téme.„Život mesta Hlohovec nie je a nesmie byť o dobrej hádzanej a zlej Poliklinike. Veľa sa popísalo o tom, že mesto Hlohovec nemá záujem podporovať šport v meste, konkrétne, že chce zničiť hádzanú v Hlohovci. Ako primátor mesta chcem vyhlásiť, že podporujem a budem podporovať rozvoj športu, tak ako som vďačný za to, že sa našiel niekto kto investoval nemalé finančné prostriedky do rozvoja hádzanej. Tento šport pozitívne reprezentuje naše mesto po celom Slovensku. Mesto Hlohovec taktiež investovalo finančné prostriedky do rekonštrukcie haly. Ja ako primátor som nikdy nebol prekážkou v rozvoji tohto športu.“ vyjadril sa vo vyhlásení primátor mesta P. Dvoran.

Následne sa začalo zasadnutie a rozprava dlho očakávanému bodu. Hlavnými diskutérmi k tejto téme boli poslanci M. Bobák a J. Behúl. Ako prvý vyjadril svoj názor pán Behúl. Jeho slová si však vyžiadali kritiku u zúčastnených fanúšikov hádzanej a zasypali ho krikom, piskotom a výsmechom. „Spoločnosť Maynet nesplnila podmienku dohodnutú v zmluve, podľa ktorej mala začať investovať do nových športovísk a športových objektov, čo bol dôvod pre vypovedanie zmluvy. Pán Bobák musím konštatovať, že vy ste za vlastné peniaze nezrekonštruovali nič, ako uvádzate v článku v nemenovaných novinách. Chválite sa cudzím perím. Hľadisko, šatne, VIP priestor, všetko ste vybudovali za peniaze mesta Hlohovec, ktoré získalo z grantu Ministerstva školstva a za výdatnej pomoci poslanca NR SR, Ivana Vargu.“ povedal poslanec J. Behúl.

Problém prenájmu haly firme Maynet sa rieši už niekoľko mesiacov. Potom, čo primátor vypovedal spoločnosti zmluvu sa nevyhol veľkej kritike. Zmluva mala byť vypovedaná v januári 2013 a poslanci si dali dosť na čas, kým túto problematiku zaradili do rokovania mestského zastupiteľstva.

M. Bobák, brat majiteľa spoločnosti Maynet, povedal svoj osobný názor na celý problém. S hnevom v hlase pripomenul poslancom, čo všetko spravila spoločnosť pre hádzanú v meste Hlohovec. Ako na začiatku uviedol, samotné jeho meno je asi problém. Kvôli nemu si dva roky kúsal do jazyka, no dnes už nie. „Dnes si už kúsať do jazyka nebudem. Politika nemá čo hľadať na zasadnutí mestského zastupiteľstva. A práve vaše vystúpenie pán Behúl, nie je vaším vystúpením, presne ste pomenoval koho vystúpenie to je. Čo urobil Maynet pre toto mesto? Za štyri roky, hádzanári sa stali dva krát vicemajstrami Slovenska, máme množstvo detí, ktoré trénujú hádzanú, prinavrátila sa ženská hádzaná, ktorá bola pýchou Hlohovca, máme dve športové triedy a ďalšie chystáme na Obchodnej akadémii. Okrem toho tu boli koncerty veľkých hviezd. Dva-krát sa tu udialo vyhlásenie Najlepšieho hádzanára Slovenska. Vďaka komu sa to všetko udialo?“ vyjadril sa M. Bobák.

Poslanec Behúl reagoval na tieto slová vyjadrením, že súhlasí so všetkým, čo pán Bobák povedal. Podporuje aj prenájom haly, ale za iných podmienok a nie na také dlhé obdobie, ako je 20 rokov.

Rozprava sa ďalej viedla v pokojnejšom duchu a výsledok na ktorý všetci čakali roztlieskal celý kulturák. Poslanci nakoniec návrh odsúhlasili a hádzaná v Hlohovci bude pokračovať.

Viac o tejto problematike uverejníme v ďalšom článku.

Zasadnutie mestské zastupiteľstva v Hlohovci
7
Galéria
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM