Kultúra

Máme tu víkend: Kam sa v Hlohovci oplatí zájsť?

Po pracovnom týždni sme sa dočkali vytúženého víkendu. Ak ešte nemáte plány na to, ako ho strávite, nechajte sa inšpirovať.

Ilustračný obrázok k článku Máme tu víkend: Kam sa v Hlohovci oplatí zájsť?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Lampiónový sprievod

Sobota 11. novembra o 15:30, Štart z Františkánskeho námestia

Priamo v Hlohovci sa môžete zapojiť do lampiónového sprievodu na sviatok svätého Martina. Začiatok podujatia je naplánovaný na 15:30 hod. Zraz je vo Františkánskom parku pred Pastoračným centrom KrTko. Potom, ako uvádzajú organizátori, pôjde lampiónový sprievod k Váhu kde budú lampióny vypustené.

Normenov svet

Sobota 11. novembra o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Prekrásny príbeh o láske, odovzdanosti, strate, či smútku, ktorý pripomenie, že v živote nie sú dôležité iba ľudské vzťahy, ale aj vzťah medzi človekom a zvieraťom. Dej sa odohráva vo svete snov, kam vstupuje každé malé dieťa. Chlapec Luky túži mať naozajstného kamaráta, ktorý jeho zvláštnej fantázii a snom rozumie. Jedného dňa sa cíti veľmi osamelo, a rozhodne sa zahrať na čistinke pred lesom. Nebadane naňho zaútočí vlk Trafo. Na pomoc mu príde niekto, koho by tam vôbec nečakal. Nebude to človek, ale pes, ktorý sa volá Normen.

Kino: Ja zloduch 3

Sobota 11. novembra o 17:00, Kino Úsmev

Bývalý zloduch Gru má problém. Medzi prstami si nechal utiecť aktuálne najhľadanejšieho zlosyna na svete, a tak ho vyhodili z práce v Antizloduchovskej lige. Jeho Mimóni sú navyše čím ďalej nespokojnejší lebo ich pán už nie je zlý. Najmladšia dcéra Agnes túži po živom jednorožcovi, ktorý bude neuveriteľne hebučký. A do toho všetkého sa Gru dozvie, že má dvojča, ktoré je mu na nerozoznanie podobné…

Za motýľmi Hlohovecka

Sobota – Nedeľa 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Názov aktuálnej výstavy, ktorú si môžete pozrieť vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci je Za motýľmi Hlohovecka. Pre všetkých záujemcov je na obdiv vystavený výber z entomologickej zbierky Vlastivedného múzea v Hlohovci.

Hvezdáreň a planetárium

Nedeľa 12. novembra od 15:00, Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika

Na nedeľu si Hvezdáreň a planetárium M.R. Štefánika prichystala zaujímavý program. Návštevníkov čaká rozprávanie o nočnej oblohe, o jej tajomstvách – o Mesiaci, hviezdach, planétach, kométach a súhvezdiach a oboznámime sa so súhvezdiami letnej oblohy a ich legendami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM